AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Krambıl (Crumble) tarifi, nasıl yapılır? Kayısılı krambıl

Peki kayısılı krambıl nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Kayısılı krambıl (Crumble) tarifi

Yapımı için malzemeler

Üzeri için: 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı toz şeker 1 su bardağı un

Alt kısım için: 12 adet kayısı 1 çorba kaşığı toz şeker

Krambıl tarifi (Crumble) tarifi nasıl yapılır?

Kayısıların çekirdeklerini çıkarın ve iri olacak şekilde doğrayın. Doğradığınız kayısıları fırın kabına yayın ve üzerine şeker serpin. Üzeri için soğuk tereyağı ve diğer malzemeler bir kabın içine koyun ve parmak uçları ile malzemeleri birbirine yedirin. Daha sonra iki elin arasında ufalanacak şekilde karıştırılır. Hamur kum tanesi gibi olmalı. Bu hamuru kayısıların üzerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarmaya başlayıncaya kadar pişirin. Afiyet olsun.

Crumble ne demek?

Krambıl(crumble) İngiliz mutfağına ait bir tatlıdır. Elma, kayısı gibi çeşitli meyvelerden yapılır. Crumble ufalama anlamına geliyor.

 

 

Yorumlara Git

İslami otellerin önemi bir kez daha ortaya çıktı! Karma havuz dayatmasının sonu ancak böyle olur

Türkiye'nin makine ihracatı 11 ayda 26 milyar dolara yükseldi Artan ihracata Çin engeli

‘Diktatör Netanyahu’nun askeri olduk’ Yunan gazeteci kazan kaldırdı

Ekran Defteri Kapandı: Zafer Şahin’den Sürpriz Ayrılık Kararı!

Epstein dosyasından paçayı kurtarma derdinde! Trump'tan takla üstüne takla