AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Etli sultan kebabı tarifi, nasıl yapılır? Kolay tarif

Etli sultan kebabını bu tarifle kolaylıkla yapabileceksiniz.

Güncelleme Tarihi:

Etli sultan kebabı tarifi

Etli sultan kebabı malzemeler

Yarım kg iri doğranmış kuşbaşı dana veya kuzu eti Yarım su bardağı bezelye Bir adet havuç Bir adet büyük patates Bir adet orta boy kuru soğan Üç - dört diş sarımsak Bir yemek kaşığı sıvı yağ Bir adet yufka Bir yemek kaşığı domates salçası Tuz, karabiber, kekik, kırmızı toz biber

Patatesi kızartmak için:  Sıvı yağ Beşamel sos için: Bir su bardağı süt Bir silme yemek kaşığı un Bir yemek kaşığı tereyağı Karabiber Çay kaşığının ucuyla tuz

Üzeri için:  Bir çorba kâsesi kaşar peyniri rendesi

Etli sultan kebabı yapılışı

Havuçların kabukları soyulup küp küp doğranır. Bezelye ile birlikte haşlanır ve süzdürülür. Patatesin kabuğu soyulur ve havuçlarla aynı büyüklükte doğranarak sıvı yağda kızartılır, bir kenara alınır. Etler yıkanıp yapışmaz tabanlı bir tencere veya tavada yüksek ısıdaki ateşte mühürlenir ve üzerine sıcak su konularak yumuşayana kadar ağzı kapalı olarak veya düdüklü tencerede yumuşayana kadar pişirilir. tencereye sıvı yağ konulur. Kabukları soyularak yemeklik doğranan soğan ve sarımsaklar ilave edilir. Soğan pembeleşince salça ilave edilir. Salça çok katı değilse su ilavesi ile eritip açmaya ihtiyaç yoktur.  Kokusu çıkana kadar kavrulur. Etler, kızarmış patatesler, haşlanan havuç ve bezelyeler eklenerek harmanlanır.  Üç - dört dakika kadar birlikte kavrulur.  Varsa pişirilen etin suyundan yoksa normal sıcak sudan bir çay bardağı kadar ilave edilir. Tuzu ve baharatı eklenir, tencerenin ağzı kapatılarak kısık ateşte on dakika kadar pişirilir. Ocaktan alınır. Tencerede yemeğin fazla suyu kalmamalıdır. Bir büyük yufka dört eşit üçgen parçaya bölünür. Üçgenlerin bir parçası büyük bir çorba kâsesinin içine kenarları sarkacak şekilde yerleştirilir. Üçgenin en uçtaki bir iki parçası koparılarak kâsenin tabanına yerleştirilir. Bir miktar soğumuş olan etli karışımdan delikli kepçe veya kevgir yardımıyla dikkatlice yufkanın içine yerleştirilir. Kâseden sarkan yufka parçaları kâsenin içine doğru katlanarak kapatılır. Kapatma yeri alta gelecek şekilde ısıya dayanıklı yağlanmış orta boy bir borcama veya fırın kabına yerleştirilir. Diğer yufka parçaları da aynı şekilde hazırlanır. Bu arada küçük bir tencereye bir kaşık tereyağı konur, eriyince un eklenir ve unun kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. Üzerine oda sıcaklığında süt, karabiber ve çay kaşığının ucuyla tuz konulur, unun topak kalmaması için sürekli çırpma teliyle karıştırılır ve beşamel sos katılaşmaya başlayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Topaklaşma halinde blendır ile giderilebilir. Pişen sos hazırlanan yufkaların üzerine kaşık yardımıyla paylaştırılır. En üste rendelenmiş kaşar serpilir ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında kaşarlar eriyip hafifçe kızarana kadar pişirilir. İç malzeme zaten pişmiş olduğundan önce beşameli kızartıp sonra fırından çıkarıp kaşar rendesi ekleyerek tekrar fırınlamaya gerek yoktur. 

 

Yorumlara Git

İslami otellerin önemi bir kez daha ortaya çıktı! Karma havuz dayatmasının sonu ancak böyle olur

Türkiye'nin makine ihracatı 11 ayda 26 milyar dolara yükseldi Artan ihracata Çin engeli

‘Diktatör Netanyahu’nun askeri olduk’ Yunan gazeteci kazan kaldırdı

Ekran Defteri Kapandı: Zafer Şahin’den Sürpriz Ayrılık Kararı!

Epstein dosyasından paçayı kurtarma derdinde! Trump'tan takla üstüne takla