AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Helva-i hakani tarifi, nasıl yapılır?

Helva-i hakani Osmanlı saray mutfağından günümüze uzanan bir lezzet.

Güncelleme Tarihi:

Diğer adı Hakan Helvası olan Osmanlı'nın meşhur helvası Helva-İ Hakani tarifi

Helva-i hakani tarifi

Yapımı için malzemeler Yarım su bardağı un Yarım su bardağı nişasta Yarım su bardağı pirinç unu 3 yemek kaşığı tereyağı 1 su bardağı toz badem 3 yemek kaşığı kabuksuz badem 150 gram kaymak

Şerbeti için: 3 su bardağı süt 2 su bardağı şeker

Helva-i hakani tarifi nasıl yapılır?

Süt ve şekeri tencerede karıştırıp kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra altını kısıp sıcak kalmasını sağlayın. Un, nişasta ve pirinç ununu bir kasede karıştırın. Un karışımını tavada tereyağı ile kavurmaya başlayın. Birkaç dakika kavurduktan sonra toz bademi de ilave edin. 20 dakika kadar kavurduğunuz malzemeye sıcak şerbeti kepçe kepçe ekleyip karıştırmaya devam edin. Tüm şerbeti ekledikten sonra altını kısıp birkaç dakika demlendirin. Bu esnada ayrı bir tavada file bademleri kavurun. Servis tabağına aldığınız helvayı kaymak ve kavrulmuş badem ile servis edin. Afiyet olsun…

 

Yorumlara Git

Yerlikaya'dan "455 Bin Konut Tamam" paylaşımı: İşte, gün geldi... Şükürler olsun!

İstanbul buz kesecek! İzlanda’dan gelen dondurucu dev dalga megakenti esir alıyor, kar kapıya dayandı!

Abdullah Gül’ün sağ kolundan skandal yazı! Erdoğan'a 'Saddam'la akıbetin aynı olur' iması

İngiliz aktivistten olay itiraf!! "Batı'nın maskesini İsrail düşürdü, gerçek medeniyeti İslam'da gördük!"

Bakanlık gerekeni yaptı: Vatandaşın sağlığıyla oynayan sloganlar