AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Kaygana tarifi, nasıl yapılır? Kolay tarif

Görünümüyle krepi andıran lezzetiyle akıllara kazınan kaygana nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Kaygana tarifi

Yapımı için malzemeler

3 adet yumurta Yarım demet maydanoz 2 dal yeşil soğan 1 su bardağı un Yarım çay kaşığı tuz Yarım su bardağı süt Yarım su bardağı su

Kaygana tarifi nasıl yapılır?

Yumurtaları bir kaseye kırın ve çırpın. Un, süt ve tuzu da ayrı bir kap içinde çırpın ve yumurtayı da ekleyerek karıştırın. Yıkadığınız maydanoz ve taze soğanı incecik kıyarak ilave edin. Karıştırırken bir yandan da suyunu azar azar ekleyin. Boza kıvamında bir hamur elde edin. Yapışmaz tabanlı bir tavaya tüm yüzeyini kaplayacak kadar sıvı yağ koyun. Hamurdan bir kepçe alıp, tavada kızaran yağa dökün. Kalınlığını kendinizin belirleyeceği hamuru orta ateşte altlı üstlü iyice pişirin. Karışımı tavaya her seferinde yağ ilave ederek koyun. Pişen kayganaları dilediğiniz malzemelerle birlikte servis edin. Afiyet olsun...

 

Yorumlara Git

İslami otellerin önemi bir kez daha ortaya çıktı! Karma havuz dayatmasının sonu ancak böyle olur

Türkiye'nin makine ihracatı 11 ayda 26 milyar dolara yükseldi Artan ihracata Çin engeli

‘Diktatör Netanyahu’nun askeri olduk’ Yunan gazeteci kazan kaldırdı

Ekran Defteri Kapandı: Zafer Şahin’den Sürpriz Ayrılık Kararı!

Epstein dosyasından paçayı kurtarma derdinde! Trump'tan takla üstüne takla