AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Mutancana tarifi, nasıl yapılır? Osmanlı saray mutfağından...

Mutancana özellikle 15’inci ve 16’ncı yüzyıllarda Osmanlı saray mutfağında çok sık karşımıza çıkan nefis bir et yemeği.

Güncelleme Tarihi:

Osmanlı saray mutfağından. Günümüzde “Fatih Sultan Mehmet’in en sevdiği yemek” olarak da bilinen mutancana etin yanı sıra bal, tarçın gibi malzemeler de içeriyor.

Mutancana tarifi, nasıl yapılır? 

Yapımı için malzemeler 300 gram kuzu kuşbaşı 1,5 yemek kaşığı tereyağı 10 adet arpacık soğan 1 tatlı kaşığı un 1 su bardağı ılık su 2 yemek kaşığı kuru üzüm  (bulabilirseniz rezaki cinsi) 2-3 adet kuru kayısı 1 tatlı kaşığı bal 2 yemek kaşığı çiğ badem 2 adet kuru incir Tuz

Mutancana tarifi nasıl yapılır?

Bademleri 5 dakika kadar haşlayıp kabuklarını soyun ve kenara alın. Tereyağının 1 yemek kaşığı kadarını tencerede eritip üzerine etleri ekleyin. Suyunu salıp çekene kadar kavurduğunuz etlere arpacık soğanları ekleyip kavurmaya devam edin. Birkaç dakika sonra unu ekleyip unla da hafifçe kavurduktan sonra suyu ilave edip etleri yumuşamaya başlayana kadarBu sırada kayısıları irice doğrayın. Pişen ete, bal, kayısı, kuru üzüm ve tuz ekleyin. 5 dakika daha pişirdikten sonra bademleri de ilave edin. Kapağını kapatıp etler iyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Servis etmeye yakın inciri ince ince doğrayın. Kalan tereyağını bir tavada eritip incirleri yağda çevirin. Etleri meyvelerle birlikte servis tabağına alın. Üzerine tereyağında kavrulmuş incir parçalarını da ekleyip servis edin. Afiyet olsun.

 

Yorumlara Git

‘Diktatör Netanyahu’nun askeri olduk’ Yunan gazeteci kazan kaldırdı

Ekran Defteri Kapandı: Zafer Şahin’den Sürpriz Ayrılık Kararı!

Epstein dosyasından paçayı kurtarma derdinde! Trump'tan takla üstüne takla

Bakan Mehmet Şimşek’ten ilk yorum! Enflasyon beklenti anketi açıklandı

Sosyal medyada bir kadınının feminizm sözleri olay oldu! Batı destekli sinsi projeye karşı hakikatin sesi yükseldi!