AKİT MENÜ

Kadın - Aile

'Bugün ne pişirsem' diyenlere- Alman çöreği tarifi nasıl yapılır?

İçi Lezzet Dolu: Berliner (Alman Çöreği) Tarifi

Güncelleme Tarihi:

Alman Çöreği Tarifi 

Malzemeler

1 çay bardağı sıcak su 1 paket vanilya 1 çay bardağı süt 1 paket instant maya 1 çay bardağı sıvı yağ 4-5 su bardağı un 2 yumurta 3 yemek kaşığı toz şeker

Kreması için; 3 su bardağı süt Yarım su bardağı toz şeker 2 tepeleme yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 2 paket vanilya 1 paket toz krem şanti

Alman çöreği tarifi nasıl yapılır?

Yoğurma kabı içerine 4 su bardağı un, maya ve vanilya koyulup karıştırılır. Unlu karışımın ortası havuz şeklinde açılıp toz şeker, süt, sıvı yağ, sıcak su ve yumurtalar eklenip yoğurulur. Gerekli görülürse un ilave edilir. Ele yapışmayan bir hamur elde edilecek. Hazırlanan hamurun üzeri örtülür ve sıcak bir ortamda yarım saat dinlendirilir. Mayalanan hamura yuvarlak sekil verilip tepsiye dizilir. Tepside 15 dk mayalandırılır. Önceden ısıtılan fırında 180 derecede üzeri kızarana dek pişirilir.

Kreması için;
Sut, toz şeker, un ve nişasta tencereye koyulup karıştırılır. Kıvama gelince oda ısısında soğuması için bekletilir. Soğuduktan sonra içine 2 paket vanilya ve toz krem şanti eklenir. Mikserde 2-3 dk çırpılır. Pişen çörekler ortadan ikiye bölünüp ve arasına krema sürülür ve üzeri kapatılır. Daha sonrada hepsinin üstüne pudra şekeri dökülür.

 

Yorumlara Git

‘Diktatör Netanyahu’nun askeri olduk’ Yunan gazeteci kazan kaldırdı

Ekran Defteri Kapandı: Zafer Şahin’den Sürpriz Ayrılık Kararı!

Epstein dosyasından paçayı kurtarma derdinde! Trump'tan takla üstüne takla

Bakan Mehmet Şimşek’ten ilk yorum! Enflasyon beklenti anketi açıklandı

Sosyal medyada bir kadınının feminizm sözleri olay oldu! Batı destekli sinsi projeye karşı hakikatin sesi yükseldi!