AKİT MENÜ

Teknoloji

Pentagon, siber saldırganlara ödül verecek

ABD, son dönemde artan siber saldırılara karşı aldığı önlemlere bir yenisini daha ekliyor.

2016-04-14 00:49:57

Bankaların ve finans kuruluşlarının siber güvenliklerini test etme ve geliştirebilme adına düzenledikleri 'hackathon' etkinlikleri Pentagon'a ilham vermiş gibi görünüyor. Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen etkinlikle birlikte sistemde açık bulan siber saldırganlara ödül verecek.

BTnet'tin haberine göre, ilk etapta sistem üzerinde açık ve virüs arayacak olan siber saldırganlar, problemlerle karşılaşmaları durumunda Savunma Bakanlığı tarafından ödüllendirilecekler. Programa katılacak saldırganların özel olarak seçileceği ifade edilirken, katılımcıların Pentagon tarafından sıkı bir taramadan sonra düzenlenen yarışmaya katılabileceğinin altı çizildi.

Hükümetlerin değişen siber saldırı yöntemlerine karşı olan tutumları değişiyor. Pentagon’un bir süredir gündemde olan “Hack The Pentagon” etkinliği konusunda somut adım atmasının yanı sıra geçtiğimiz günlerde Birleşik Krallık da siber güvenlik konusunda önemli bir hamle yapmıştı.

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, siber saldırılara karşı 40 milyon pound değerinde bir tesisi hayata geçirmeye hazırlanırken, Savunma Bakanlığı yerleşkesinde yer alacak “Siber Güvenlik Operasyon Merkezi” gelişmiş güvenlik altyapısı sayesinde basit siber saldırılardan, hükümet destekli kritik saldırılara kadar geniş bir yelpazeye karşı siber koruma sağlayacak.

Yorumlara Git

Lübnan hükümeti Beyrut’taki acı bilançoyu açıkladı!

Hakan Fidan'ı protesto etmişti! Hükümet o ismin bakanlığını düşürdü

Haddini aşarsan böyle ağlarsın!

ABD'ye alçak mektup: Türkiye'nin F-35 talebini reddedin, savaş uçaklarını vermeyin

Baykar'dan Ukrayna ile ilgili skandal iddialara cevap: Bu tarz anlaşmaların parçası olmadık