Kadın - Aile
5 dakika poğaçası tarifi nasıl yapılır? Hızlı poğaça tarifi
Pişirme süresi de oldukça kısa olan Değişik poğaça tarifleri...
En güzel ve yumuşacık poğaça tarifi...
5 dakika poğaçası tarifi
Yapımı için malzemeler 1 adet yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 4 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı 2,5 yemek kaşığı yoğurt 1 tatlı kaşığı tuz 1,5 paket kabartma tozu 3,5 su bardağı un
İç harcı için: 1 su bardağı beyaz peynir Yarım demet maydanoz 1 adet yumurta sarısı
5 dakika poğaçası tarifi nasıl yapılır?
Yoğurma kabına yumurta, sıvı yağ, eritilmiş tereyağı, yoğurt, tuz ve kabartma tozunu alıp karıştırın. Azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın. Kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun. Maydanozları ince ince doğrayıp peynirle karıştırın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle düzleştirin. Aralarına maydanoz-peynir karışımından koyup D şeklinde kapatın. Poğaçaları yağladığınız tepsiye dizip üstlerine yumurta sarısı sürün ve çatalla şekil verin. Fırını 180 dereceye ayarlayıp ısıtın. Tepsiyi fırına verin ve 25-30 dakika kadar pişirin. Afiyet olsun.
Değişik poğaça tarifleri
Pamuk poğaça tarifi
Malzemeler
Hamur:
İçine: 200 gr beyaz peynir ½ demet maydanoz
Üzerine: 1 adet yumurta sarısı Haşhaş, susam, çörek otu vb.
Pamuk poğaça tarifi
Öncelikle büyük bir kaba 3 su bardağı kadar unu alın. İnstant maya kullanacaksanız bu aşamada una karıştırın. Ortasını havuz gibi açıp sütü, suyu, yağı, şekeri ve tuzu ilave edip elinizle karıştırmaya başlayın. Kenarlardaki hamurları da alın ve yumuşak bir hamur yoğurun. Azar azar un ilave ederek yoğurmaya devam edin. Hamur hafif elinize yapışıyorken un ilave etmeyi bırakın. Hamurun üzerini kapatın ve yarım saat ılık bir yerde mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açıp içine hazırladığınız içi koyun ve kenarları ortada toplayıp birleştirin ve ters çevirip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Eğer hamur cıvıksa ve elinize yapışıyorsa ellerinizi yağlayıp hamura şekil verin. Üzerine yumurta sarısı sürüp haşhaş, susam, çörekotu vb. serpip 180ºC'de ısıtılmış fırına verin.
Mayalı poğaça tarifi
Yapımı için malzemeler 1 su bardağı ılık su 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ılık süt Aldığı kadar un 2 adet yumurta (bir tanesinin sarısı üzeri için) 1 paket yaş maya 1 çay kaşığı şeker Tuz
Mayalı poğaça tarifi nasıl yapılır?
Mayalı pamuk poğaça yapımı için ilk iş olarak mayayı, süt, su ve şeker ile erimesi için bir kaseye alıp karıştırın. Üzerine yumurta, tuz,ve sıvı yağı ilave edin.
Unu da yavaş yavaş ekleyin ve yumuşak bir kıvamda hamur elde edene kadar yoğurun. Daha sonra üzerini örtüp mayalanması için yaklaşık 1 saat dinlendirin. Dinlenmiş hamurdan alarak şekil verin ve tepsiye dizin. Tepside de 10-15 dakika kadar mayalanması için bekletin. En son üzerine yumurta sürün ve dilerseniz susam veya çörek otu serpip fırına verin. 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Afiyet olsun.
Poğaça Çeşitleri
Poğaça, kahvaltıların vazgeçilmezlerinden bir tanesidir. Özellikle de birbirinden farklı olan poğaçaları yapmak için çeşitli hamurlar kullanılabilir. Mayalı hamurlardan yapılan poğaçalar peynirli, kıymalı ve ya patatesli olarak çeşitlendirilebilir. Evde yapılan poğaçalar pamuk kadar yumuşak ve lezzetli olacaktır. Kahvaltılar için yumuşacık poğaça yapmak için bazı püf noktaları bilmek gerekir. Bu püf noktalara göre de poğaça çeşitleri farklılık gösterebilir.
Cepli poğaça tarifi
Malzemeler:
Hamuru için: 1 adet yumurtanın akı Yarım su bardağı zeytinyağı 1 su bardağı süt 1 paket instant maya (10 gr) 1 tatlı kaşığı şeker (silme dolu) 1 tatlı kaşığı tuz (silme dolu) 3,5-4 su bardağı un Ara katları yağlamak için 1 kahve fincanı zeytinyağı
Üzeri için: 1 yumurtanın sarısı 1 yemek kaşığı süt Çörekotu Arası için: Domates Salatalık Beyaz peynir ya da kaşar peyniri
Cepli poğaça nasıl yapılır?
Ilık süt, yumurta akı, tuz, şeker, eytinyağı ve instant mayayı derin bir yoğurma kasesi içinde elinizle çıprın. Bu karışımın üzerine 3 su bardağı suyu ekleyip yoğurmaya başlayın. Hamur toparlanmaya başladığında yarım su bardağı daha un ekleyip yoğurmaya devam edin. Hem ele hem de kaba yapışmayacak bir hamur elde ettiğinizde büyük bir top haline getirin ve yoğurma kabınının üzerine bir bez örterek 45 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamuru gezgaha alın, elinizle gazını alın ve rulo haline getirin. Hazırladığınız ruloyu 8 eşit parçaya bölün ve tezgahta yuvarlayarak beze haline getirin. Her bir bezeyi bir merdane ya da oklava yardımıyla çok geniş olmayacak şekilde açın. Size bakan yüzüne fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Yağ sürdüğünüz hamuru sola doğru katlayın ve size bakan yüzüne tekrar fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Son olarak üst ucu alt ucun üzerine kapatın ve elinizle hafifçe bastırarak hamurun yayılmasını sağlayın. Tüm hamurlara aynı işlemi uygulayın ve 3-4 cm aralıklarla fırın tepsisine dizin. 10 dakika kadar tepsi mayalanması için bırakın. Süt ve yumurta sarısını çırpın. Yumurta fırçasıyla hamurların üzerine sürün, çörek otu serperek 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Pişen poğaçaları tezgaha alın, soğuk ya da ılıkken içlerini isteğinize göre doldurup servis yapın.
3-2-1 poğaçası tarifi nasıl yapılır?
Bütün malzemeler iyice yoğurulur. Şekil verilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam ve çörek otu serpilir. 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun…