AKİT MENÜ

Gündem

İşte 28 Şubat adaleti

Numan Kurtulmuş’un eşi Sevgi Hanımın da sırf başörtülü olduğu için Profesör olmasının önü kesilmişti.

2013-01-28 21:30:16

EROL METİN/ANKARA
28 Şubat sürecinde cuntanın emir eri gibi hareket eden üniversite yönetimleri ve YÖK’ün, dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Güven Erkaya’nın “İrtica PKK’dan daha tehlikelidir” sözünü dikkate alıp, PKK mensubu olmakla suçlanan görevlilere herhangi bir ceza vermezken, dini sohbetlere katılanları ise görevinden uzaklaştırdığı ortaya çıktı.
ETÖ’CÜ KEMAL’İN KURTULMUŞ VİCDANSIZLIĞI
İnönü Üniversitesi’nde 6 kişiye de “kılık kıyafet yönetmeliğine aykırı davranmaktan” 1 yıl kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verilirken, diğer üniversitelerde de başörtülü ve mütedeyyin insanlara yönelik benzer bir cadı avının başlatıldığı görülüyor. Birçok üniversitede dindar personele kamu görevinden çıkarma, görev süresinin uzatılmaması, kademe ilerlemesinin durdurulması, aylıktan kesme, uyarma, kınama gibi çeşitli cezalar verilmiş. Ergenekon sanığı Kemal Alemdaroğlu’nun rektörlüğünü yaptığı İstanbul Üniversitesi’nde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un eşi Doç. Dr. Sevgi Kurtulmuş, “Profesör” unvanını almasına çok kısa bir süre kala başörtülü olduğu gerekçesiyle görevinden uzaklaştırılmış.
DİNDARLARI GİYOTİN
GİBİ BİÇMİŞLER
Atatürk Üniversitesi’nde bir öğretim görevlisine “kılık kıyafet yönetmeliğine uymamak”tan kamu görevinden çıkarma cezası verilmiş.
Celal Bayar Üniversitesi’nde 7 kişiye kılık kıyafetten uyarma, 1 yıl kademe ilerlemesinin durdurulması cezaları verilmiş.
Çukurova Üniversitesi’nde 15 hemşire, sağlık teknisyeni ve okutmana başörtüsü yasağını protesto eylemine katılmaktan görevden çıkarma cezası verilmiş.
Dumlupınar Üniversitesi’nde kılık kıyafetten 2 kişiye kınama, 1 kişiye uyarma cezası.
Erciyes Üniversitesi’nde 9 kişiye “belirlenen kılık ve kıyafet hükümlerine aykırı davranmak”tan kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verilmiş. 12 kişiye ise, “izinsiz olarak düzenlenen toplantıya katılmak” suçundan aylıktan kesme cezası verilmiş.
Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde “kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmeliğe aykırı davranmak”tan 24 hemşireye kamu görevinden çıkarma cezası.
Yine Selçuk Üniversitesi’nde 27 kişiye başörtüsü takmaktan kamu görevinden çıkarma cezası verilmiş. İnançlarını yaşamak isteyen çalışanlarını “giyotin” gibi biçen Selçuk’ta, Arşiv Görevlisi N. Ç.’ye de “kılık kıyafet ile ilgili gözlem formu tutmamak başörtülü öğrencilerden başörtülerini çıkartmamalarını istemek, YÖK’ün kılık kıyafetle ilgili yönetmeliğine karşı olmak”tan 2 yıl kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verilmiş.
SEN MİSİN ÖZGÜRLÜK İÇİN EL ELE TUTUŞAN!
Sakarya Üniversitesi’nde 23 kişiye kılık kıyafetten uyarma, kınama, 1/8 oranında aylıktan kesme cezaları verilmiş.
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde hiçbir şiddet içermeyen ve sadece başörtülü öğrencilerin üniversitelere alınmaları amacıyla düzenlenen “İnanca Saygı, Düşünceye Özgürlük İçin El Ele” eyleminde el ele tutuştukları için, 6 görevliye kamu görevinden çıkarma cezası verilmiş. 13 hemşire, 1 diş tabibi ve 3 arşiv görevlisi de ‘kılık kıyafet kurallarına uymadıkları’ gerekçesiyle görevden uzaklaştırılmış.
Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde Doç. Dr. N. S.’ye ‘irticai faaliyet’ suçlamasından kamu görevinden çıkarma cezası.
Kırıkkale Üniversitesi’nde bir personele “kılık kıyafet yönetmeliğine uymamak”tan kamu görevinden çıkarma cezası. Bir kişi de “zaman zaman kılık kıyafet yasasına aykırı olarak  ‘türban’ ile fakülte içerisinde dolaşmak”tan görevden atılmış.
Ayrıca gelen belgelerden YÖK Disiplin Kurulu’nun kılık kıyafet yönetmeliğine uymadıkları gerekçesiyle çeşitli üniversitelerden 32 kişinin kamu görevinden çıkarılmasına karar verdiği, 6 prof ve doçente de “Öğrenci ve personelin türbanla görev yapmasına göz yummak”tan yönetim görevinden ayırma cezası verdiği anlaşılıyor.

Yorumlara Git

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan Netanyahu’ya uyarı!

Bakan Bayraktar’dan doğalgaz müjdesi!

İslam Memiş elinde 1 lirası bile olanları uyardı! 12 bin seviyesine çıkacak, uçup gidecek

İflas ettiği söylenen Türkiye'nin 63 yıllık otobüs isyan etti: İflas etmedik, buna son verin

Koç Grubu şirketi tarandı! Mermi yağmuruna tuttular