AKİT MENÜ

Teknoloji

Huawei, Apple'ı gözüne kestirdi

Huawei'in 2016 yılı hedefi belli oldu. Huawei yükselişini sürdürecek mi?

Dünyanın önde gelen akıllı telefon ve telekomünikasyon ekipmanları üreticilerinden Huawei, 2016 yılında yükselişini sürdürecek. Geçen yıl 100 milyon akıllı telefon satarak bunu başaran ilk Çinli şirket olan Huawei’in 2016 yılı hedefi DigiTimes tarafından yayınlanan raporda ortaya koydu.

Uygun fiyatlı akıllı telefon çözümleri Uzak Doğu’da kapış kapış satılan Huawei, Google işbirliğinde geliştirdiği Nexus 6P ve amiral gemisi modelleri eşliğinde batıdaki varlığını ise her zamankinden güçlü hale getirdi.

HEDEF 140 MİLYON TELEFON SATIŞI

Son olarak Leica imzalı çift arka kamera modülüne sahip Huawei P9 ve P9 Plus modellerini tüketicilerin karşısına çıkaran Huawei, rapora göre 2016 yılında 140 milyon akıllı telefon satışı hedefliyor. Çinli şirketin söz konusu rakama ulaşması pek de güç görünmüyor.

Yeni yıla Mate 8 ile giriş yapan şirket, telefon henüz global pazarda yaygın şekilde satışa sunulmamasına rağmen kayda değer bir satış başarısı elde etti. Telefona özellikle Çin ve Güney Asya ülkelerinde inanılmaz bir rağbet var. Çinli üretici aylık 1 milyon Mate 8 satışı hedefliyor.

Huawei diğer taraftan Amerika’da gerçekleştireceği satış rakamlarına da güveniyor. Honor 5X ve Mate 8 modelleriyle Amerika’ya giriş yapacak şirjet operatörlerle yapacağı anlaşmalar neticesinde kayda satış rakamlarına ulaşmayı amaçlıyor. 

Ülkemizde de sağlam bir yer edinen Huawei cephesinden özellikle son dönemde P8 Lite satışlarında patlama yaşanıyor diyebiliriz.

Mobil dünyasında liderliğe soyunan Huawei önümüzdeki 2-3 yıllık süre zarfında Apple’ı geçmek istiyor.

Beş yıl içerisinde ise Samsung’u geçmeyi hedefleyen Huawei’in bu potansiyele sahip bir şirket olduğunun altını çizmekte yarar var.

 

(Shiftdelete)

Yorumlara Git

Saadet Partili isimden kan donduran 15 Temmuz sözleri

Türkiye’den BM’ye İsrail çağrısı: Derhal harekete geçilmeli!

Korkulan olmak üzere! Shell çekilme kararı aldı

Lübnan hükümeti Beyrut’taki acı bilançoyu açıkladı!

Hakan Fidan'ı protesto etmişti! Hükümet o ismin bakanlığını düşürdü