AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Kaymaklı poğaça tarifi nasıl yapılır? Pamuk poğaça

Yumuşacık poğaça arayanlara tarifi nasıl yapılır? İşte kolay tarif

Güncelleme Tarihi:

Kaymaklı poğaça tarifi

Kaymaklı poğaça malzemeleri

1 adet yumurta akı 3 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında) 1/2 çay bardağı zeytinyağı 3 yemek kaşığı kaymak 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz  1 paket kabartma tozu 2,5-3 su bardağı un 

İçi için: az yağlı, ufalanmış 100 gr. beyaz peynir 1 adet yumurta sarısı 2 yemek kaşığı susam

Kaymaklı poğaça nasıl yapılır?

Tereyağını, yumurta akını, yumurta, zeytinyağını, kaymağı bir karıştırma kabına alın. Üstüne un, kabartma tozu eleyin. Tuzu ekleyip yoğurmaya başlayın. Kulak memesi yumşaklığında bir hamur elde edin. (unu arttırıp azaltabilirsiniz. Yavaş yavaş ekleyiniz.) Cevizden biraz büyük parçalar alıp elinizin orta yerinde yuvarlak şekilde inceltin. Orta kısmına biraz ufalanmış peynir koyup ağzını kapatın. Tüm hamur için aynı işlemi yapın. Üstüne yumurta sarısı sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.

 

Yorumlara Git

Dünya bu kararla sarsılacak! Kim Jong-Un fabrikalara bizzat giderek o korkunç talimatı verdi!

Noel Baba’nın kızağı nereye ya da kime kayıyor? “Biz sadece eğleniyoruz” yalanıyla kültürel işgal

Sıcak saatler: VEPARA'ya el konuldu! Çok sayıda gözaltı var

Türkiye’yi Avrupa’ya şikayet eden Dilek İmamoğlu’ndan yeni şikayet! “Avrupa’nın sessizliği bizi hayal kırıklığına uğrattı”

81 ilde dev operasyon başlatıldı! İçişleri Bakanı Yerlikaya o rakamları tek tek açıkladı!