Kadın - Aile
Bazlama tarifi nasıl yapılır? Lezzetli ve yumuşak bazlama
Yumuşak bazlama yapımı ve püf noktaları...
Lezzetli ve yumuşak bazlama tarifi
Malzemeler
Tavada bazlama tarifi nasıl yapılır?
Hazırlanışı
Derin bir kasede su, maya ve şekeri karıştırın, Unu azar azar ekleyerek karıştırmaya başlayın, Unun neredeyse yarısını ekledikten sonra unla birlikte tuzu ekleyip yoğurun, Kalan unu da azar azar, hamurun kıvamını kontrol ederek ekleyip oldukça yumuşak, ele yapışan bir hamur elde edene kadar yoğurun, Hamuru toparlayıp üzerini örtün ve iki katına çıkana kadar (30-45 dk.) dinlendirin, Hamuru alttan alıp üste koyarak tekrar yoğurup 4 parçaya bölün, Parçalardan birini alıp diğerlerinin üzerini örtün, Aldığınız parçayı unladığınız tezgahta elinizle veya merdaneyle çok ince olmayacak şekilde açın ve 10 dk. dinlendirin, Ocakta yapışmaz özellikli bir tavayı kızdırıp açtığınız hamuru tavaya alın ve her iki tarafını da güzelce kızarana kadar pişirin, O pişerken diğer parçalardan birini açıp dinlendirin ve tavada pişen bazlamayı alıp diğerini koyun, Aynı döngüyle diğer parçaları da açıp dinlendirip pişirin, Bazlamaları ızgara üzerinde soğutun.
Tavada bazlama yapımı püf noktaları nelerdir?
Bazlama kalori oranı nedir?
Bir porsiyon bazlama, ortalama 177 kaloridir.
İlişkili haber: