AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Siron (ziron) tarifi nasıl yapılır? Kolay tarif

Doğu ve Karadeniz bölgelerinde sıklıkla kullanılan tariflerden olan Siron yemeği, yufka ve kıyma üzerine yoğurtlu sos dökülmesiyle hazırlanıyor. İşte “Ziron nasıl yapılır?” diye merak edenleri için kolay tarif...

Güncelleme Tarihi:

Siron (ziron) tarifi

Yapımı için malzemeler

3 adet yufka 500 gram orta yağlı kıyma 2 adet kuru soğan Tuz Karabiber 1 yemek kaşığı domates salçası 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı sıvı yağ 750 mililitre tavuk suyu 2 su bardağı yoğurt 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Ziron (siron) tarifi nasıl yapılır?

Tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağ koyup soğanı küçük doğrayıp kıyma ile beraber suyunu çekene kadar kavurun. Tuzunu ve karabiberini ekleyip karıştırın. Yufkalarınızı ikiye katlayıp üst üste dizin. 3-4 parmak genişliğinde bir rulo yapın. Sonra bu ruloyu yine 3 parmak genişliğinde dilimlere ayırarak küçük yufka ruloları elde edin. Bunları kesik kısımları üste gelecek şekilde tepsiye dizin. 200 dereceye ayarlanmış fırında kızarana kadar pişirin Fırından çıkardığınız yufkaların üzerine tavuk suyundan gezdirip hafifçe yumuşamasını sağlayın. Kavurduğunuz kıymayı da yufkaların üzerine yayın. Sarımsağı dövüp yoğurtla karıştırın. Kıymaların ve yufkaların üzerine yoğurdu gezdirin. Bu esnada tereyağını kızdırın. İçine pul biber ve naneleri ekleyin. Hafifçe yakıp yoğurdun üzerini bu yağla süsleyin.

 

 

Yorumlara Git

Taliban karşıtı ABD işgali dönemindeki eski emniyet müdürü İran'da öldürüldü

ABD Ordusu Nijerya’da DEAŞ Hedeflerini Vurdu: Trump’tan Operasyon Açıklaması

Trump'a gözdağı verdiler! Grönland'da tatbikat düzenlendi

Afrika ülkesinde 56 yıl sonra bir ilk!

Trump açıkladı! Nijerya'da hedefler vuruldu