AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Sarıyer böreği tarifi nasıl yapılır? Çıtır çıtır pratik Sarıyer böreği tarifi

Çıtır çıtır börek sevenler için fazlasıyla güzel. İşte kolay tarif

Güncelleme Tarihi:

Çıtır çıtır pratik Sarıyer böreği tarifi

Malzemeler

40 adet hazır baklava yufkası 80 g eritilmiş tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı süt 1 su bardağı maden suyu 2 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz

İç malzeme; 500 g kıyma 3 adet soğan 1 avuç fıstık 1 avuç kuş üzümü tuz ve baharatlar (isteğe bağlı, peynir veya patatesli de yapılabilir.)

Sarıyer böreği tarifi nasıl yapılır?

İlk olarak iç malzememizi hazırlıyoruz. Soğanlar küp küp doğranır ve yağda tencerede kavrulur rengi hafif dönen soğanlara fıstık ve kuş üzümü ilave edilir. Ardından kıyma koyulur ve kavrulur tuz ve baharatlar da eklenerek soğumaya bırakılır. Börek için aralarına sürmek üzere olan harcımız hazırlanır. Eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, süt, soda, yumurta ve tuz ayrı bir kapta karıştırılır. Baklava yufkaları çok çabuk kurur ve o yüzden hızlı hareket etmek gerekiyor mümkünse üzeri nemli bezle örtülmeli. İlk katı tezgaha alıp fırça ile yağlıyoruz. Ardından 2. Yufka ve yine fırça ile harcımızı 3. 4. ve en son 5. yufkaya da sürüp kıymamızı uç kısma koyup rulo yaparak katlıyoruz ve borcama uzunlamasına diziyoruz. Kalan harcımızı tüm yufkaların üzerine bolca sürüp dilimliyoruz. İmkan var ise bir gece buzdolabında bekletebilirsiniz. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

 

 

Yorumlara Git

Türkiye'nin en zengin ismi bile isyan etti! 960 milyon servetli Ali Sabancı 'geçinemiyorum' dedi

Türkiye’nin dijitaldeki başarı hikâyesi! e-Devlet sistemini satın almak için sıraya girdiler

DEM’li Belediyeler Yol ve Su Değil ‘Toplumsal Cinsiyet Hizmeti' Veriyor!

İslami otellerin önemi bir kez daha ortaya çıktı! Karma havuz dayatmasının sonu ancak böyle olur

Türkiye'nin makine ihracatı 11 ayda 26 milyar dolara yükseldi Artan ihracata Çin engeli