Kadın - Aile
Kandil simidi tarifi mahlepli, mahlepsiz! Evde kandil simidi nasıl yapılır? Ağızda dağılan kandil simidi tarifi
Evde kandil simidi nasıl yapılır? Regaip Kandili simidi malzemeleri, püf noktaları nelerdir?
Mahlepli kandil simidi tarifi
Malzemeler
Üzeri için Susam Yumurta
Mahlepli kandil simidi nasıl yapılır?
Büyük bir kasede kabartma tozu ve un dışındaki tüm malzemeleri karıştırın. Elenmiş unu karışıma azar azar ekleyin ardından kabartma tozunu da ilave edin ve yoğurun. Hamurun yumuşaklığı kulak memesi kıvamında olmalı. Yoğurduktan sonra 5 dakika kadar bekletin. Hamur beklerken susam ve yumurtayı kaselerde hazırlayın. Hamurdan kopardığınız parçalara simit şekli verin. Önce yumurtaya sonra da susama bulayın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında hafif kızarana kadar pişirin.
Mahlepsiz kandil simidi nasıl yapılır?
Malzemeler
Kandil simidi nasıl yapılır?
Bir kabın içine yumurtaları, yoğurdu, eritip ılıttığımız yağı, sirkeyi, şekeri, sıvı yağı, tuzu iyice çırpalım. İçine kabartma tozunu, mahlebi ve azar azar unu ekleyelim ele yapışmayan kıvamda yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamurdan küçük yumurta iriliğinde parçalar alıp yuvarlayarak simit şekli verelim. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek susam veya çörekotu serpip önceden ısıtılmış 190 ° ısılı fırında simitlerin altı ve üstü pembeleşene kadar pişirelim ve hemen fırından çıkaralım. Simitleri hemen fırından almazsak çıtırlıklarını kaybederler. hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak parmak kalınlığında 10'ar cm şeklinde şeritler hazırlayın. Bu şeritleri iki ucundan birleştirin ve birleşme yerlerini de tezgahta bastırarak yuvarlamak suretiyle kaybedin. Elde ettiğiniz küçük simitleri önce yumurta akına sonra da ister çörek otu, ister susama batırın. Hazırladığınız simitleri tepsiye dizin. Simitleri önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-17 dakika civarında pişirin. Simitler ilk etapta yumuşak olabilir rengi döndükten sonra fırından alın aksi takdirde yanar ve kurur. Simitler dinlendikçe sertleşecek ve kıyır kıvamına gelecektir.
Afiyet olsun.