Kadın - Aile
Bayat ekmek nasıl değerlendirilir? Bayat ekmekleri değerlendirmek için kahvaltılık tarifleri
Bayat ekmek ile neler yapılır? İşte kolay tarifler
Bayat ekmekleri değerlendirmenin en lezzetli yöntemleri nasıl yapılır? İşte kolay ve lezzetli tarifler
Yumurtalı ekmek: Bayat ekmekleri güzelce dilimleyin. Önce yumurtaya batırın. Ardından yağlanmış tavada arkalı önlü kızartın.
Peynir ve kaşarlı ekmek: Bayat ekmekleri dilimleyin. Tereyağında hafif kızartın. Üzerine peynir, kaşar ve domates koyun. Dileyenler üzerine yumurta da ekleyebilir. Çay yanına kolay kahvaltılık tarifiniz hazır.
10 Dakikada bayat ekmek böreği
10 Dakikada Bayat Ekmek Böreği Tarifi İçin Malzemeler
10 Dakikada bayat ekmek böreği tarifi nasıl yapılır?
Öncelikle ekmeğimizi 1 buçuk cm kalınlığında dilimleyelim. Kare borcama ekmekleri boşluk kalmayacak şekilde yan yana dizelim. Ufak tefek boşluk kalan kısımları ekmek dilimlerini küçülterek doldurabilirsiniz. Tepsiye dizdiğimiz ekmek dilimlerinin boşluk kısımlarına ve kenarlarından küçük küçük tereyağ koyalım. Geniş bir kabın içine yumurtaları alıp çırpalım. Diğer malzemeleri de doğrayıp rendeleyelim ve yoğurt, süt ve tuzu da ekleyip karıştıralım. Bu karışımı eşit bir şekilde ekmek dilimlerinin üzerine kaşık yardımıyla yayalım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ortalama 20-25 dakika kadar pişirelim. Dilerseniz fırından almadan son 5 dakika içinde üzerine tekrar kaşar rendesi koyup fırına verebilirsiniz.
Anne köftesi tarifi
Anne köftesi tarifi İçin malzemeler 600 gram orta yağlı dana kıyma 1 adet yumurta 1 adet orta boy kuru soğan 2 dilim bayat ekmek içi 2 yemek kaşı ğısüt 1 diş sarımsak 1/4 demet maydanoz 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 1/2 çay kaşığı kimyon 1/2 çay kaşığı karışık köfte baharatı (arzuya göre)
Köfteleri kızartmak için:
Anne köftesi tarifi nasıl yapılır?
Köfte harcını hazırlamak için; kuru soğanı rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Sarımsakları minik küpler halinde doğrayın. Ayıkladığınız maydanoz yapraklarını incecik kıyın. Bayat ekmek içlerini sütle ıslattıktan sonra elinizle sıkın. Tercihe göre iki kez çekilmiş orta yağlı dana kıymayı karıştırma kabına alın. Rendelenmiş kuru soğan, sarımsak küpleri, yumurta ve sütle ıslatılmış ekmek içlerini ekleyin. İncecik kıyılmış maydanoz yaprakları, tuz, karabiber, kimyon ve karışık köfte baharatını katın. Köfte harcını özleşene kadar yaklaşık 10-15 dakika yoğurun. Üzerini streç filmle kapladığınız köfte harcını buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin. Buzdolabında bekleyen köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alın. Avuç içinizde yuvarladığınız köftelerin üzerine bastırarak şekil verin. Ayçiçek yağını geniş bir tavada kızdırın. Hazırladığınız köfteleri, arkalı önlü ters çevirerek kısık ateşte pişirin. Renk alan kuru köfteleri, sıcak olarak servis tabağına alın. Arzu ettiğiniz soslar ya da salatayla birlikte servis edin.