AKİT MENÜ

Teknoloji

ZUBİZU uygulaması görücüye çıktı

Monitise'ın tasarım stüdyosu CREATE, ZUBİZU uygulamasıyla görücüye çıktı.Monitise tasarımıyla yepyeni bir yaşam tarzı olarak kullanıcılara sunulan ZUBİZU, 100’ün üzerinde popüler markayı tek platformda buluşturuyor.

Mobil teknoloji alanında dünya liderleri arasında yer alan Monitise, Doğuş Müşteri Sistemleri’nin güncel trend ve zengin içeriklerini kullanıcılara ulaştıran yeni ZUBİZU mobil uygulamasının etkileşim ve görsel tasarımını yaptı.

100’ün üzerinde markayı tek bir platformda toplayan ZUBİZU, eğlence ve modadan yeme içmeye kadar altı farklı kategoride kullanıcıyı geniş bir yelpazede,birçok popüler marka ile buluşturuyor. Modern “flat design” ve “material design” tasarım dilleri kullanılarak geliştirilen ve kişiye özel ayrıcalıklar sunan ZUBİZU, aynı zamanda bir müşteri sadakat projesi olarak da öne çıkıyor.

Kullanıcı deneyimi ve görsel tasarımı, Monitise’ın bu yıl kurduğu 20 kişilik CREATE tasarım stüdyosu tarafından yapılan ZUBİZU, yeni sade tasarımıyla büyük beğeni alırken,indirilmesi ve kullanılması son derece kolay bir uygulama olarak da dikkatleri üzerine çekiyor. iOS ve Android platformlarda kullanıcılarla buluşan ZUBİZU uygulaması,telefona ilk yüklendiği anda kullanıcıya sunduğu tanıtım ve üye olma sürecinden üye işyerlerinde yapılabilen mobil ödeme akışlarına kadar her etkileşimde, mobil kullanılabilirlik prensiplerine ve en son kullanıcı arayüzü tasarım trendlerine uygun olarak tasarlandı.

CREATE İstanbul UX Manager’ı Derya Aydemir ZUBİZU tasarımıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Kullanıcıları ve markaları benzer sadakat programlarından farklı, Doğuş Grubu’nun çizgisine paralel özel bir etkileşimde bir araya getirmeyi hedefleyen ZUBİZU ile kullanıcıların günlük yaşantılarında yanlarında olup, onlara her an tercihlerine uygun opsiyonlar sunan mobil odaklı bir deneyim tasarladık. Odağı mobil olmakla birlikte kullanıcı deneyimi, telefon ekranlarının ötesinde, tüm servis aşamalarındaki etkileşimleri göz önünde bulundurarak tasarladık.” dedi.

Yeni kullanıcıların rahat adaptasyonu ve sorunsuz bir kullanılabilirlik için işlerliği kanıtlanmış mobil etkileşim modellerini temel aldıklarını da ifade edenAydemir, “İşlem akışlarını en efektif kullanım için optimize ettik. ZUBİZU marka dilini, son yıllarda dijital tasarım diline hâkimolan ‘flat design’ ve ‘material design’ prensipleri ile tasarlanan arayüze yansıttık.”şeklinde konuştu.

 

Yeni Akit - İsa ÖZGÜLLER / İSTANBUL

Yorumlara Git

Saadet Partili isimden kan donduran 15 Temmuz sözleri

Türkiye’den BM’ye İsrail çağrısı: Derhal harekete geçilmeli!

Korkulan olmak üzere! Shell çekilme kararı aldı

Lübnan hükümeti Beyrut’taki acı bilançoyu açıkladı!

Hakan Fidan'ı protesto etmişti! Hükümet o ismin bakanlığını düşürdü