Kadın - Aile
Pratik elma dolması tarifi nasıl yapılır?
Elma dolması nereye ait? Terkibi Tüffahiye yani elma dolması ise Osmanlı'da sıkça yer edinen bir tariftir. Bu tarifle pratik ve kolayca elma dolması tatlısı tarifini yapabilirsiniz.
Osmanlı mutfağı elma dolması tarifi
Elma dolması (osmanlı saray mutfağı) tarifi için malzemeler
Elma dolması (osmanlı saray mutfağı) tarifi nasıl yapılır?
Kuru Soğanı çok ince küp küp doğrayın. Çam fıstıklarını tavada kavurun ve çıkarın Tavaya 1 çay bardağı Zeytinyağı koyun ve soğanları soteleyin. Kıymayı tavaya koyalım ve renginin değişmesi sağlanana kadar kavurun. Pirinçleri tavaya atın ve hepsinin yağlanmasını sağlayın ve kavurma işlemini sonlandırın Tavaya, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı yeni bahar, 1 çay kaşığı Karabiber, 1 tatlı kaşığı Tarçın ekleyin. Dilimlenmiş kayısıları, kuru üzüm ve çam fıstıklarını tekrar tavaya koyun ve hepsini karıştırın. Dolma harcımız artık oldu.
ELMALARIN OYULMASI.
Elmanın üst tarafından 1 cm kadar altından kapak halinde keselim.Bir dondurma kepçesi ile içini kabuklara yarım santim kalana kadar oyalım. Hazırladığımız dolma içini yine dondurma kepçesi ile dolduralım. Ve kapak için ayırdığımız elma parçasıyla kapatalım. Tencereye hepsini dizdikten sonra, üzerlerine 1 lt kadar Üzüm Suyu koyalım. Önce yüksek ateşte 10 dk. Sonra en kısık ateşte 10 dakika daha pişirelim. 10 dk dinlendirildikten sonra servis yapabilirsiniz.