AKİT MENÜ

Ekonomi

Siz onlara bakmayın cari açığımız düşüyor

EKONOMİ BAKANI ZEYBEKcİ’DEN kredi derecelendirme kuruluşlarına sitem

2014-04-22 21:35:06

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Hedefimiz dünyanın 10’uncu büyük ekonomisi olmak. Bunun için yurtiçi kaynaklarımızın dışına çıkmamız lazım” dedi. Kanal 24 televizyonunun canlı yayınına katılan Zeybekci, Türkiye’nin potansiyeline işaret ederek yüksek teknoloji sektöründe reformlar yaparak bu alanda dünyada söz sahibi olmak için çalıştıklarını söyledi. Konuşmasında yıl sonunda enflasyonun yüzde 6 seviyesinin altına düşeceğini, haziran ayından itibaren enflasyonun kur üzerindeki etkisinin kaybolacağını ve böylece yıl sonu hedeflerinin tutacağına işaret eden Zeybekci şöyle konuştu:
“Türkiye bu yıl yüzde 4 büyüyecek. Dolarda 2.15 ve 2.2 liralık kur değerleri ithalatı caydıracak ve ihracatı da teşvik edecek. Böylece cari açık da azalırken ihracat artacak. Cari açığımız da 50 milyar dolar seviyesinin altına çekilecek.”

NE ZAMAN TUTMUŞ?

Türkiye için 2014 için yüzde 2.5 büyüme öngörüsü yapan uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları tahminlerinin hiç tutmadığına vurgu yapan Zeybekci, “Bu kurumlar 2008 yılındaki küresel krizden önce batan finans kurumları için de en yüksek notları vermişti. Ne oldu, battılar. Dolayısıyla bu kurumların Türkiye tahminleri son 10 yıldır tutmuyor. Yine tutmayacak” ifadesini kullandı.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı