Kadın - Aile
Keşkülü fukara (keşkül) tarifi nasıl yapılır? Keşkül-ü fukara tarifi
Sütlü tatlılar arasında da en farklısı ve güzeli. Osmanlı döneminden günümüze kadar ulaşabilmiş bir tatlı keşkülü fukara. Adını Mevlevi dervişlerin boyunlarına astıkları ve keşkül adı verilen Hindistan cevizi kabuğundan yapılma kaplardan alıyor.
Keşkülü fukara (keşkül) tarifi
Yapımı için malzemeler
Üzeri için:
Badem
Keşkülü fukara (keşkül) tarifi nasıl yapılır?
Süt, şeker, nişasta, yumurta sarısı, Hindistan cevizi ve toz bademi sırasıyla tencereye koyun ve güzelce karıştırın. Toz badem yapmak için, çiğ bademleri mutfak robotundan geçirebilirsiniz. Tencereyi ocağa alın. Koyulaşana kadar pişirin. Bu sırada sürekli olarak karıştırmayı ihmal etmeyin. Kaynamaya başladığında 1 paket vanilyayı da ekleyerek iyice karıştırın ve ocaktan alın. Karışımı kaselere pay edin. Oda sıcaklığında biraz beklettikten sonra buzdolabına kaldırın. Üzerini bademle dilediğiniz gibi süsledikten sonra soğuk olarak servis edebilirsiniz.