AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Portakallı kereviz yemeği tarifi nasıl yapılır? Kereviz yemeği tarifi

Sonbahar ve kış ayları için bolca tüketebileceğiniz kereviz yemeği tarifi...

Güncelleme Tarihi:

Portakallı kereviz yemeği tarifi

Malzemeler

1 kilo kereviz 2 adet patates 1-2 adet havuç 1-2 adet soğan 1 su bardağı taze sıkılmış portakal suyu Gerekirse 1-1,5 su bardağı sıcak su 1 adet kesme şeker Tuz Zeytinyağı Kerevizi bekletmek için limon suyu

Portakallı kereviz yemeği tarifi nasıl yapılır?

Kerevizi orta büyüklükte küp küp doğrayalım ve bir süre limonlu suda bekletelim. Soğanı yemeklik, havucu ise yuvarlak doğrayalım. Tencereye bir miktar zeytinyağı koyup havucu ve soğanı hafif pembeleşene kadar kavuralım. Ardından doğradığımız kereviz ve patatesleri de ekleyip hafif sararana kadar kavuralım. 1 adet kesme şekeri de ilave edelim. Ardından 1 su bardağı portakal suyunu ekleyelim. Gerekirse ilave olarak 1-1,5 su bardağı sıcak su da ilave edebilirsiniz. Tuzunu da ekleyip pişmeye bırakalım. Sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık 30-35 dakika pişirelim. Sıcak ya da soğuk servis edelim.

Afiyet Olsun

 

Yorumlara Git

Kazakistan'daki uçak faciasında "savaş başlığı" şoku

Asya'da ortalık karıştı! ABD'den "endişeliyiz" yorumu geldi

Batı Yaka’da kaçak yerleşim genişletildi: Filistin arazileri hedef alındı

CHP'li meclis üyesi sırtından bıçaklandı!

Suriye'de sıcak gelişme! Aidiyeti henüz resmen doğrulanmamış savaş uçağından hava saldırısı