AKİT MENÜ

Teknoloji

iPhone'un içinde milyonlar yatıyor!

Apple geri dönüşüm projesinden rekor kazanç elde etti. Geri dönüştürülen iPhone'ların içinden 40 milyon dolar değerinde altın çıktı.

ABD'li teknoloji devi Apple'ın geri dönüşüm programı tam istenildiği gibi gidiyor. Geri dönüşüme bir hayli önem veren şirket, her sene yayınladığı çevre raporunda 2015'in rakamlarını açıkladı. Sonuçlar bir hayli ilgi çekici. Zira Apple, 2015 yılı içerisinde geri dönüştürdüğü cihazlardan tam 2,204 pound (1 ton) altın elde etti. Bu da yaklaşık 40 milyon dolara (112 milyon TL) tekabül ediyor.

Alt kısımda yazan ağırlıklar pound birimine göre yazılmış. 1 pound = 453 gram.

Yukarıdaki görselden de anlayacağımız gibi Apple cihazlarının içinde sadece altın bulunmuyor. Teknoloji devi, çelik, nikel, plastik, cam, çinko, alüminyum, kalay, bakır ve kobalt gibi materyalleri de geri dönüştürerek bir hayli ek kazanç sağlıyor. Örneğin 1,339,458 kilogram bakırdan da yaklaşık 6 milyon dolar gelir elde edilmiş.

Son olarak iPhone'larda altının nerede bulunduğu konusuna açıklık getirelim. Gold ve Rose Gold renklerinden kaynaklandığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Zira onlar sadece boya. Akıllı telefonların genelinde 30 miligram altın bulunuyor. Apple, bu kadar az miktar altından bu derece gelir elde ettiyse, ne kadar iPhone geri dönüştürdüğünü varın siz düşünün.

Yorumlara Git

Araç sahipleri yandı! Akaryakıta büyük zam

Ülke olarak çileden çıkmıştık! Yunanistan Türkiye kararını duyurdu: Bir daha tekrarlanmayacak

Saadet Partili isimden kan donduran 15 Temmuz sözleri

Türkiye’den BM’ye İsrail çağrısı: Derhal harekete geçilmeli!

Korkulan olmak üzere! Shell çekilme kararı aldı