AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Özbek mantısı çuçvara tarifi nasıl yapılır? Türkmen mantısı tarifi

Bu tarifle kolay ve pratik bir şekilde Çuçvara tarifi nasıl yapılır? Özbek mantısı çuçvara tarifi...

Güncelleme Tarihi:

Özbek mantısı tarifi için malzemeler

Hamuru için

3 su bardağı un 2 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz 1 su bardağı su İç harcı için 500 g kıyma 1 soğan Tuz Karabiber

Üzeri için 1 su bardağı süzme yoğurt 2 diş sarımsak Kırmızı pul biber Sumak Nane Fesleğen

Özbek mantısı nasıl yapılır?

Hamuru için gerekli olan tüm malzemeyi geniş bir yoğurma kabına alın. Ele yapışmayan bir hamur elde edecek şekilde yoğurun. Kıvam alan hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp 40 dakika dinlendirin. İç harcı için kıymayı geniş bir kaseye alın. Yemeklik doğradığınız soğanı ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp yoğurun. Dinlenen hamuru unlanmış tezgahta bir merdane yardımıyla açın. Hamurdan 8x8 cm ölçülerinde kareler kesin. Karelerin ortasına kıymalı harçtan yerleştirin. Uçlarını üst üste getirerek bohça şeklinde kapatın ve karşılıklı kenarları birleştirin. Tuzlu kaynar suda haşlayın. Üzeri için ezdiğiniz sarımsakları hafif çırptığınız yoğurda ekleyip karıştırın. Mantıları bir servis tabağına alın. Üzerine yoğurt gezdirin. Kırmızı pul biber, sumak, ve fesleğen ile tatlandırıp sıcak servis yapın.

 

Yorumlara Git

Suriye'de sıcak gelişme! Aidiyeti henüz resmen doğrulanmamış savaş uçağından hava saldırısı

Katar'dan toprak birliği uyarısı! Diyalog çağrısı yaptılar

Cevdet Yılmaz müthiş gelişmeyi duyurdu! 15 milyar doları geçti

Netanyahu'dan tarihi hamle: Savunma sanayii için 110 milyar dolarlık dev bütçe!

Bulgaristan'da resmi para birimi için geri sayım: Sosyal yardım, maaşlar, emekli aylıkları euro ile ödenecek