AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Güveçte mantarlı ıspanak tarifi nasıl yapılır? Güveçte Ispanak tarifi

Bugün ne pişirsem diyenler için mutfakta tadına doyamayacağınız güveçte mantarlı ıspanak tarifi var. Güveçte mantarlı ıspanak tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Güncelleme Tarihi:

Güveçte mantarlı ıspanak tarifi

Güveçte mantarlı ıspanak malzemeler

1 kg ıspanak 1 kırmızı biber 6 adet mantar 1 büyük boy kuru soğan Yarım çay bardağı yağ (Sıvıyağ ve zeytinyağı karışık) Salça Tuz, karabiber, pul biber Beşamel Sos (Hazır paket) Kaşar Güveçte mantarlı ıspanak yapılışı

Yağ ve iri iri doğranmış soğan tencereye alınır.  Hafif pembeleşince kırmızı biber eklenir ve biraz kızarınca mantarlar da konur ve kızarmaya bırakılır.  Salça be baharatlar eklenir. İrice doğranmış ıspanaklar da tencereye alınır ve tencerenin kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır.  Ispanaklar pişince güveç kaplarına konur.  Hazır beşamel sos paketin üzerindeki tarife göre hazırlanır ve güveçlere koyduğumuz ıspanakların üzeri kapanacak şekilde dökülür.  Sosun üzerine rendelenmiş kaşar serpilir ve önceden ısıtılmış.  180 derece fırında 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.

 

Yorumlara Git

İstanbul Valiliğinden "kar yağışı" uyarısı! Tarih belli oldu

Cumhuriyet gazetesi yazarı Gazeteci Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Kuzey Kore lideri, askeri doktrinini güçlendirmek asil görevimiz dedi! Kore hükümeti nihai yanıtı verecek

Emeklilik sistemi değişiyor: Maaşlar sabitleniyor, çalışan emekliye vergi muafiyeti geliyor

FETÖ'nün "Futbolda şike kumpası" soruşturmasında flaş gelişme