AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Evde en kolay portakal kabuğu reçeli nasıl yapılır? Portakal kabuğu reçeli püf noktaları

Portakal kabuklarını atmayın. Vitamin dolu portakal kabuklarından evde portakal reçeli yapabilirsiniz. Ev usulü portakal reçeli yapmak bu tarifle çok kolay. Portakal kabuğu reçeli yapımı, tarifi için malzemeler ve püf noktaları...

Güncelleme Tarihi:

Portakal kabuğu reçeli yapımı tarifi 

Malzemeler

10 adet portakal Şerbeti için; 3 su bardağı şeker 1 su bardağı su 1 su bardağı portakal suyu

Portakal kabuğu reçeli yapımı tarifi nasıl yapılır?

İlk olarak reçelimiz için portakallarımızın kabuklarını soyalım. Ben daha kolay olduğu için yarım ay şeklinde, bıçakla dibine kadar inmeden çizikler atarak soyun. Portakal kabuklarımızı 1 cm’den biraz ince olacak şekilde uzunlamasına dilimleyelim. Dilimlerin içerisinde kalan beyaz kısımları temizlemeden elimizle rulo şeklinde saralım. Sardığımız portakal rulolarını pişerken açılmaması için temiz bir iğne ile ipliğe dizelim. Bunun için beyaz pamuklu bir ipi tercih edebilirsiniz. Bütün portakal kabuklarımız bitene kadar bu işleme devam edelim. Daha sonra hazırladığımız portakal kabuklarını uygun bir kase içerisine alalım ve üzerini geçecek kadar suyu üzerine ekleyelim. Portakal kabuklarının acılığının gitmesi için bu şekilde 4 defa suyunu değiştirerek 1 gece boyunca bekletelim. Ertesi gün beklettiğimiz portakal kabuklarını suyun içerisinden alarak uygun bir tencereye yerleştirelim. Portakal kabuklarımızın üzerini geçecek kadar normal suyumuzu da ilave edelim. Kaynamaya başladıktan 4-5 dakika sonra portakal kabuklarımızı bir tabağa alalım, tenceredeki acı suyu boşaltalım. Portakal kabuklarını tencereye alarak tekrar taze su ekleyelim. Portakal kabuklarımızdaki tüm acılığı almak için bu  şekilde 4 defa suyunu değiştirelim. Son suyumuzda portakal kabuklarımızı yumuşayıncaya kadar kaynatalım. Yumuşayan portakal kabuklarımızı suyun içerisinden alalım ve sarı renkli acı suyumuzu boşaltalım. Şerbeti için tencereye toz şeker ve suyu alalım, şeker eriyip kaynayıncaya kadar karıştıralım. 2-3 dakika kaynadıktan sonra portakal kabuklarımızı ilave edelim, bu şekilde 10 dakika kaynamaya bırakalım. En son portakal suyunu ilave edelim ve yaklaşık 20 dakika kadar pişirmeye devam edelim. Eğer biraz daha akışkan kıvamlı bir reçel isterseniz oranları biraz arttırabilirsiniz. Reçelimizin kıvamını anlamak için küçük bir kaseye bir kaç kaşık koyarak buzdolabında soğumaya bırakalım. Bir kaç dakika sonra kontrol edelim, istediğimiz kıvama gelmişse ocağın altını kapatalım. Yıkanmış kavanozun içerisine sıcakken reçellerimizi ipi ile birlikte koyarak ağzını sıkıca kapatalım.  Reçellerinizi serin yerlerde muhafaza etmelisiniz. Eğer emen tüketmek isterseniz portakal rulolarınız soğuduktan sonra ipini dikkatlice çıkartmalısınız. Afiyet olsun.

Portakal kabuğu reçeli püf noktaları nelerdir?

Portakal kabuklarının acılığını gitmesi için suyunu ara ara değiştirerek 1 gece bekletmeli aynı zamanda pişirirken de kaynama suyunu ara ara değiştirmelisiniz. ...

Reçelimizin kıvamını anlamak için küçük bir kaseye bir kaç kaşık koyarak buzdolabında soğumaya bırakabilirsiniz.

 

Yorumlara Git

İstanbul Valiliğinden "kar yağışı" uyarısı! Tarih belli oldu

Cumhuriyet gazetesi yazarı Gazeteci Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Kuzey Kore lideri, askeri doktrinini güçlendirmek asil görevimiz dedi! Kore hükümeti nihai yanıtı verecek

Emeklilik sistemi değişiyor: Maaşlar sabitleniyor, çalışan emekliye vergi muafiyeti geliyor

FETÖ'nün "Futbolda şike kumpası" soruşturmasında flaş gelişme