AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Çikolatalı çörek tarifi nasıl yapılır? Çikolatalı-çelenk çörek tarifi

Bugün mutfakta kolayca yapabileceğiniz, 7'den 70'e herkesin severek yiyeceği çikolatalı çörek tarifi, evde yapılması kolay şahane bir lezzet. Peki, çikolatalı çörek nasıl yapılır? Çay ve kahve keyfinize lezzet katacak çikolatalı çörek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Güncelleme Tarihi:

Çikolatalı çörek tarifi

Çikolatalı çörek malzemeler

1 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı toz şeker 1 paket instant maya 1 çay bardağı erimiş tereyağı 3,5 su bardağı un 1 paket vanilya

İçi için; Sürülebilir çikolata 1 çay bardağı kıyılmış fındık Üzeri için; 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı süt Susam

Çikolatalı çörek nasıl yapılır?

İlk olarak hamur malzemeleri ile yumuşak ele yapışmayan bir hamur yoğurun.  Üzerini kapatıp 1 saat kadar mayalanmaya bırakın. Hamuru hazırladıktan sonra 34 x 40 ölçüsünde dikdörtgen şekilde açın. Hamuru şeritler halinde 10 cm uzunluğunda kesin. Kesik atılan kısma sürülebilir çikolata sürün.  1 çay bardağı kadar da kıyılmış fındık için serpiştirin. Daha sonra rulo şeklinde sarıp kesik kısımları da tek tek kapatın. Ardından büyük simit şekline getirip yağlı kağıt serili tepsiye alın. Üzeri için 1 yumurta sarısı ile 1 tatlı kaşığı sütü karıştırıp fırçayla sürün. En son susam serpiştirin ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin.

 

Yorumlara Git

İstanbul Valiliğinden "kar yağışı" uyarısı! Tarih belli oldu

Cumhuriyet gazetesi yazarı Gazeteci Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

Kuzey Kore lideri, askeri doktrinini güçlendirmek asil görevimiz dedi! Kore hükümeti nihai yanıtı verecek

Emeklilik sistemi değişiyor: Maaşlar sabitleniyor, çalışan emekliye vergi muafiyeti geliyor

FETÖ'nün "Futbolda şike kumpası" soruşturmasında flaş gelişme