AKİT MENÜ

Ekonomi

İhracatın yıldızı Aselsan

Türkiye’nin ihracatına yön veren başarılı firmaların ödüllendirildiği “İhracatın Yıldızları-Teşvik Ödülleri” yarışmasında Aselsan “Yılın İhracatçısı” seçildi. Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın da katıldığı ödül töreninde; 10 kategoride 18 firma ödül aldı.

2014-04-24 08:59:02

EKONOMİ SERVİSİ - Türkiye’nin 2023 ihracat hedeflerine ulaşması, ekonomik büyüme ve kalkınmanın temel taşlarından biri olan ihracatın desteklenmesi ile ihracatçı firmaların teşvik edilmesi amacıyla 12 yıldır düzenlenen “İhracatın Yıldızları” yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu. Önceki akşam İstanbul’da düzenlenen geceye Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, DHL Express Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Markus Reckling ve Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt gibi isimler katıldı.

10 kategoride 18 firmanın ödül aldığı yarışmada, Cumhuriyetin 100’üncü yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefi kapsamında katkı sağlayan Aselsan, “2013 Yılında İhracatın Yıldızı” ödülüne layık görüldü. Zorlu Dış Ticaret, Bilgi Birleşik Giyim ve Çolakoğlu Dış Ticaret firmaları ise, nominal olarak geçtiğimiz yıla göre ihracatını en fazla artıran firmalar oldukları için “İhracat Performans” ödülü aldı.

Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye ekonomisi açısından ihracatı “olmazsa olmaz” olarak nitelendirdi. Sadece ihracat pazarları açısından değil, tüm dünyada küresel dış ticaret rakamlarının, kriz öncesi döneme göre daha düşük olduğunu belirten Babacan, “Son aylarda küresel ekonomiyle ilgili beklentiler önceki yıllara göre daha olumlu seyrediyor” dedi.

BÜYÜKEKŞİ: DAHA ÇOK EV ÖDEVİMİZ VAR

TİM Başkanı Büyükekşi de, son 12 yılda ihracatın çok büyük aşama kaydettiğini belirterek, “Türkiye’nin sürdürülebilir büyümesini gerçekleştirebilmesi için mutlaka ihracatla büyümesi gerekiyor” dedi. Ekşi, Türkiye’nin 2023 ihracat hedeflerinin gerçekleştirilmesi için yapılması gereken ev ödevleri olduğuna işaret etti.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Gökhan Öğüt ise giderek birbirine yakınlaşan, daha bağlantılı hale gelen dünyada, ekonomik rekabetin de hızla küreselleştiğini vurguladı ve Dünya Ekonomik Forumu’nun en son yayınlanan raporunda, Küresel Rekabet Endeksi’nde Türkiye’nin 44’üncü sırada olduğunu hatırlattı.

Gecede konuşan DHL Express Türkiye CEO’su Markus Reckling, lojistik sektörünün global pazar lideri olarak Türk ihracatçılarının dış pazarlara açılmalarını kolaylaştırmak üzere 220’den fazla ülkede, 300 uçak ve 300 bin çalışanı ile hizmet verdiğini söyledi. Reckling, “Avrupa ülkelerine 1 veya 2 gün içinde dünyanın geri kalan bölgelerine ise 2 ya da 3 gün içinde teslimat yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı