AKİT MENÜ

Ekonomi

‘Cazip ve istikrarlısınız’

New York’taki forumda konuşan yabancılar, Türkiye’nin ekonomi alanındaki performansına övgüler yağdırdı. Yabancı uzmanlar; Türkiye’nin cazip ve istikrarlı bir ülke olduğunu vurguladı.

2014-04-23 22:57:55

New York’ta düzenlenen “İstanbul: Bölgesel Merkez, Küresel Aktör” Forumu’nda konuşan yabancılar, Türkiye’nin ekonomi alanındaki performansından övgüyle söz etti. Forumda konuşan BC Partners Yönetici Ortağı Nikos Stathopoulos, “Türkiye vergi ve kanunlar açısından her zaman istikrarlı oldu. Hiç sürprizle karşılaşmadık. Türkiye makro ve mikro açıdan bulunulması çok cazip bir ülke. İstikrar, büyüme, kanunlar gibi konuları göz önüne aldığınızda çok daha fazla insan Borsa İstanbul’a yatırım yapmak isteyecektir” dedi.

JOHNSTON: TÜRKİYE DOĞRU YOLDA

Yabancı yatırımcılar olarak gidecekleri ülkelerde bazı koşulları aradıklarını söyleyen Stathopoulos, Türkiye’nin demografik yapısı, enflasyon ve faizlerin düşmesi, büyüme konularındaki performansına ve istikrarına bakarak 2008 yılında Migros’a yatırım yaptıklarını dile getirdi. Migros’a yaptıkları yatırımdan memnun olduklarını ve bu dönemde market sayısını ve çalışan sayısını büyük ölçüde artırdıklarını ifade eden Stathopoulos, “İnsanlar rahat olduklarında, şeffaflık, iyi yönetim ve yüksek standartlar olduğunda yabancı hisselere yönelirler. 6 senedir bizim gördüğümüz bu” dedi. Citi Küresel Hükümetlerle İlişkilerden Sorumlu Yönetici Direktörü Charles Johnston ise, “Türkiye’nin geldiği yol ve elde ettiği başarılar göz önüne alınınca doğru yolda giden ve büyüme sancıları çeken bir ülke olduğunu söyleyebiliriz. Türkiye’nin AB’ye girme hevesi, kendi ticari ortamını geliştirme ve modernize etme imkanı sağlıyor. Uluslararası finans merkezi olma rekabeti gerçekten çok zorlu. Güçlü ekonomisi olan birçok ülke bu sıralamada yükselmeye çalışıyor” dedi.

Forumda konuşan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan ise, Borsa İstanbul’da her türlü finansal ürünün bir arada bulunabileceğini belirterek, “Borsa İstanbul adeta finansal ürünlerin satıldığı bir kapalı çarşı” dedi.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı