AKİT MENÜ

Gündem

Zulüm zaferden sonra başladı!

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, “Millî Mücadeleden zaferle çıkıldıktan sonra yeni dönemde gerçekleştirilecek yeni yönelişler için uygun yeni bir Meclis yapısı oluşturulması doğrultusunda millî irade vesayet altına alınmıştır. Bu vesayetçi yaklaşım, millete yönelik bazı güzelliklerin millete rağmen gerçekleştirilebilmesi için millî iradenin vesayet parantezine alındığı bir işleyişle 21. yüzyıla kadar ulaşmıştır” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Millî İrade’nin, Millî Mücadele’den zaferle çıktıktan sonra vesayet altına alındığını söyledi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle bir mesaj yayımlayan Özer, “Yükümlülüğünü milletimizin yediden yetmişe her yaştan, her cinsten, her ırktan, her katmandan, her statüden fertlerinin üstlendiği ‘Millî Mücadele’ bir var olma savaşı olarak cereyan etmiştir. Milletin bağrından çıkmış vekilleri eliyle yürütmesi amacıyla kurulan ve kazandığı mücadelesinin ardından milletin hâkimiyetini esas alarak devletleşen milli iradenin tecessüm etmiş hali olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının 94. yılına ulaşmış bulunuyoruz” dedi. 

İLK MECLİS, MİLLETİN MECLİSİYDİ


Yaptığı açıklamada, bin yıllık medeniyetin inşa edilği Anadolu topraklarında milleti esaret zincirleriyle prangalamak isteyen müstevlilere, Âkif’in diliyle ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım / Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım’ diyerek karşı duran aziz milletimizin, dinini, mukaddesatını, değerlerini, namusunu, neslini ayaklar altına aldırmamak için bir mücadeleye girişildiğini hatırlatan Ahmet Özer, “Bu mücadelenin öncüleri, ilinde, ilçesinde, köyünde toplumun sözünü dinlediği, kanaatine itibar ettiği, yolunda yürüdüğü hatta yolunda öldüğü kanaat önderleridir, din adamlarıdır, sarıklı mücahitlerdir. İşte bu öncülerin ortaya koyduğu enerjiyle yürütülen Millî Mücadele, 23 Nisan 1920’de Ankara’da, Hacı Bayram Camii’nde kılınan Cuma Namazı’nı müteakip edilen duâlarla açılan TBMM tarafından gerçekleştirilmiştir” dedi.

VESAYETÇİ ANLAYIŞ GÜNÜMÜZE KADAR SÜRDÜ


“Milletin azmi, kararlılığı, imkân ve gayretiyle yürütülen bir mücadelenin, milletin sahip olduğu değerlere muhalif bir anlayışa istinad etmesi zaten mümkün değildir” diye konuşan, Ahmet Özer açıklamasında şunları kaydetti: “Bu nedenle, ‘Hâkimiyet, bilâ kayd u şart milletindir’ denilerek, millete dayanan bir anlayışla ve milletçe muteber zevatın oluşturduğu heyet-i temsiliye ağırlığında TBMM teşekkül ettirilmiştir. Ancak Millî Mücadele’den zaferle çıkıldıktan sonra yeni dönemde gerçekleştirilecek yeni yönelişler için uygun yeni bir Meclis yapısı oluşturulması doğrultusunda millî irade vesayet altına alınmıştır. Bu vesayetçi yaklaşım, milletin her şeye aklının ermediği, dolayısıyla millete yönelik bazı güzelliklerin millete rağmen gerçekleştirilebilmesi için millî iradenin vesayet parantezine alındığı bir işleyişle 21. yüzyıla kadar ulaşmıştır.” (Yeni Asya)

Yorumlara Git

İşgal başladı: Hava taarruz birlikleri sınırı geçti!

Tarih belli oldu! Para kuleleri davasında sıcak gelişme

Çirkin iftiraya cevap gecikmedi! Daha ne kadar yerin dibine batacaksın Fatih Altaylı

S-400'e filan gerek kalmayacak! Türkiye füzenin kralını yaptı: Toplam 34 ülkeyi menziline alacak

Günlerdir merak ediliyordu: Narin soruşturmasında ısırık raporu sonuçlandı!