AKİT MENÜ

Gündem

Çağlayan Adliyesi’nde 28 Şubat zorbalığı

Üzerinden çeyrek asır geçen 28 Şubat karanlığını hortlatmaya çalışan işgüzarlar şimdi de Çağlayan Adliyesi’nde baş gösterdi.

2022-03-20 19:27:20

FARUK ARSLAN  İSTANBUL

Başörtüsü düşmanlığını hortlatmak için fırsat kollayan 28 Şubat artıkları şimdi de İstanbul’un en büyük adalet sarayı olan Çağlayan Adliyesi’nde baş gösterdi. Hukuki işlemleri için adliyeye giden R.S.’den, daha x-ray cihazına dahi gelmeden tesettür kıyafetini çıkarmasının istendiği, aksi taktirde adliye binasına alınmayacağının söylendiği öğrenildi. 24 Şubat Perşembe günü yaşanan skandal olayda polis memuruna tepki göstermesine rağmen netice alamayan R.S.’nin önce pardesüsünü çıkarıp sonra x-ray cihazından geçmek zorunda kaldığı bildirildi.

Yaşadıklarını Akit’e anlatan R.S. şunları söyledi: “24 Şubat günü saat 14-14.30 civarı Çağlayan Adliyesi’nin metrobüse yakın olan girişinden adliyeye girmek istedim. Henüz bahçe kapısının giriş kısmında beni durduran bir polis memuru, pardesümü çıkarmam gerektiğini söyledi. Sebebini sorduğumda ‘İnsanlar içerisinde eşya sokuyorlar’ dediler. X-ray cihazının bu durumlar için var olduğunu söylememe rağmen sonuç alamadım. ‘İçimdeki kıyafetim uygun değilse nasıl çıkaracğaım’ desem de, ‘içeri girebilmeniz için çıkarmanız gerekiyor’ dediler. İçimdeki kıyafetimin uygun olması sebebiyle pardesümü çıkararak iç kapıya yönelebildim. O kısımda da küpelerim dolayısıyla x-ray cihazı ötünce kadın polis üzerimi aradı. Anormal bir durum olmadığı anlaşılınca ancak girebildim adliyeye.”

“BİZ YAPMADIK”

Konuyla ilgili ulaştığımız Çağlayan Adliyesi İdare Amirliği, tesettür konusunda hassas olduklarını, x-ray cihazında problem yaşayan tesettürlü bayanların en üst aşamaya gelene kadar rahatsız edilmeden tekrar cihazdan geçirildiğini, son aşamada da özel bir odada bayan personel tarafından üst araması yapıldığını söylediler. Söz konusu olayın kendilerinin sorumluluğunda olmadığını belirten amirlik, adliyeden sorumlu polis merkezini işaret etti. İlgili polis merkezi yetkilileri ise çağrılarımızı cevapsız bıraktı.

BAKANLIK GÖREVE

Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı’nın konuyla ilgili tahkikat başlatarak 28 Şubat kafalı işgüzarlar hakkında cezai işlemde bulunması bekleniyor.

Yorumlara Git

Ajanslar son dakika geçiyor! İsrail vuruldu

Cihat Yaycı Paşa uyarıyor! Yunanistan şimdi de Gökçeada'ya göz dikti!

Çeyrek altın uçuşa geçti!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiriyor! İstifa edene tazminat hakkı

Türkiye'nin büyük gücü TB2 ve KAAN'a övgü! ABD, Birleşik Krallık ve Fransa detayı bomba