AKİT MENÜ

Teknoloji

Apple'dan elektrikli otomobil konusunda önemli hamle

Apple, daha önceden Tesla'da görev yapmış ünlü bir ismi bünyesine dahil etti.

Güncelleme Tarihi:

Otomotiv sektöründe son dönemlerin gözdesi ve muhtemelen bundan sonra sektörün gidişatına yön verecek şeyler elektrikli ve sürücüsüz otomobiller. Bu konuda başı çeken şirket Tesla Motors ancak, teknoloji sektörünün devleri de şimdiden işin içine dahil olmaya başlamış durumda.

Bu konuda Google, sürüsücüz araçları ile çoktan yollardaki yerini aldı. Sektörün bir diğer devi Apple ise gizli kapıların ardından yavaş yavaş kendi elektrikli otomobilini üretmekte.

Apple, Project Titan adını verdiği bu yeni çalışması ile ilk kez elektrikli otomobil üretecek sektöre adımını atmaya hazırlanıyor. Bu konuda Apple'ın altyapı oluşturduğu ekip ise, gelecekte bir numaralı rakibi olacak Tesla Motors'tan çıkma. Aslında daha önceden bu konu gündeme gelmişti. Hatta Elon Musk, Apple'ı etik davranmamakla ve çalışanlarına gizlice iş teklif etmekle suçlamıştı.

Tesla'dan ayrılan bazı kişilerin hemen sonrasında da Apple'a geçmesi, Musk'ın bu söylemlerini kısmen doğrulamıştı. Şimdi ise Apple, hala geliştirilme aşamasında olan Project Titan'ın ekip lideri Steve Zadesky'nin yerini, yine eski bir Tesla çalışanı ile dolduruyor.

Birkaç ay önce görevinden ayrılan Zadesky'nin ardından, Project Titan'ın ilerleyişinde bir yavaşlama olduğu haberleri ortaya atılmıştı. Ancak Apple, Zadesky'den boşalan koltuğu eski Tesla Araç Mühendisliği Başkan Yardımcısı Chris Porritt ile doldurdu. Böylece Porritt de Apple bünyesinde çalışan eski Tesla'lılar kervanına katıldı.

Yorumlara Git

Bölgede 40 bin askeri bulunan ABD’den Orta Doğu hamlesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti

İspanya’dan Lübnan’daki askerleri hakkında açıklama!

Beyaz Saray’dan ‘Lübnan-İsrail’ açıklaması

THY ve Pegasus’tan son dakika kararı! Seferler iptal edildi