AKİT MENÜ

Teknoloji

Teknoloji devi binlerce kişiyi işten çıkartıyor!

Intel çalışan gücünü yüzde 11 oranında azaltıyor. Bu oran 12 bin çalışanın işten ayrılacağı anlamına geliyor.

Teknoloji devi Intel’de değişim rüzgarları esiyor. Dünyanın en büyük mikroişlemci üreticisi şirket, toplam çalışan gücünü yüzde 11 oranında azaltıyor. Bu planlamayla birlikte, şirketten ayrılacak personel sayısı 12 bin kişiyi buluyor. Peki ya bu kararın ardında yatan faktörler neler?

KARARIN ARDINDA NELER YATIYOR?

Alınan kararın, Intel’ın çeşitli alanlarda daha fazla yatırıma kaynak sağlama amacı taşıdığı belirtiliyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre, mobil ve PC pazarında daha fazla karlılık sunacak ve gelirleri artıracak yeni teknolojilere ve ürünlere yönelik yatırımların artırılması planlanıyor. Ayrıca veri merkezi, bellek ve bağlanabilirlik teknolojileri alanında da yatırımlara hız verilmesi düşünülüyor.

INTEL NE KADAR KAZANACAK?

Intel’ın iş gücünü azaltma kararı dünya çapında gerçekleşecek ve toplam 12 bin çalışan 2017 yılı ortasına kadar şirketten ayrılmış olacak. Bu planlamanın Intel’e yıllık 750 milyon dolar tasarruf sağlayacağı, bu rakamın yapılanma sürecinin sona ereceği 2017 yılı ortasında toplam 1.4 milyar dolara ulaşacağı belirtiliyor.

Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti

İspanya’dan Lübnan’daki askerleri hakkında açıklama!

Beyaz Saray’dan ‘Lübnan-İsrail’ açıklaması

THY ve Pegasus’tan son dakika kararı! Seferler iptal edildi

Araç sahipleri yandı! Akaryakıta büyük zam