Kadın - Aile
Soğan kabuklarını kaynatın için, vitamini kabuğunda! Soğan kabuğu suyu, çayı nasıl yapılır?
Soğan kabuğu, mutfakta pek çok yemekte kullanılan soğanın doğranmasından sonra genellikle çöpe atılır. Aslında çöpe atılan soğan kabukları, sağlığınız için çok faydalı. Soğan kabuğu nasıl değerlendirilir? Soğan kabuğu nerelerde kullanılır? Soğan kabuğunun faydaları neler?İşte tüm detaylar haberimizde...
Soğan kabuğu ve suyu, aslında birçok kişi bilmese de son derece faydalı bir bitkisel maddedir. Vitamin ve mineral açısından zengin olan soğanda A, C ve E vitaminini rahatlıkla bulabilirsiniz. Ayrıca soğan tüketirseniz vücudunuzun ihtiyacı olan fosfor, iyot ve magnezyum da iyi derecede karşılanacaktır. Kış enfeksiyonlarına karşı önlem almak isteyenler, vücudunu her zaman dinç tutmak isteyenler, ağrılardan bir türlü kurtulamayanlar çareyi soğanda arayabilir.
Soğan kabuğu kaynatmak neye iyi gelir?
- Soğan kabuğunu kaynatıp içmek yağ yakımını önemli oranda artırmaktadır.
- Antioksidan içerdiğinden dolayı bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Birçok farklı dış zararlıya karşı vücudu önemli oranda koruma sağlar.
Soğan kabuğunun suyu ne işe yarar?
Kaynatılarak içilmesi vücuttaki iltihaplanmayı gidermekte dışarı atımını kolaylaştırmaktadır. Yeni doğum yapmış veya emziren kadınların soğan kabuğu ile göğüslerinde oluşan yaraları iyileştirmeleri mümkündür. Kalp damar rahatsızlıklarında soğan kabuğu suyu faydalı olmaktadır. Diyabetin dengelenmesinde etkilidir.
Soğan kabuğunun faydaları
Boğaz Yolunu Temizler Ev Bitkileri İçin Besleyici Ağız ve Diş Sağlığını Korur Ödem Atıcıdır Hücre Yeniler Uykuyu Düzenler Kan Şekerini Dengeler Böbrekleri Temizler Enfeksiyon Giderir Izgara TemizleyicidirSoğan kabuğu çayı nasıl yapılır?
Biriktirdiğiniz soğan kabuklarını cam bir kavanoza koyun. Çayınıza koyacağınız kadar soğan kabuğunu kavanozdan alıp kaseye yerleştirin ve üstüne kaynamış su ekleyin. Kasenin üzerini kapatıp 15 dakika bekleyin. Bu sürede soğan kabukları suyu emecek. 15 dakika sonra çayınızı süzdükten sonra içebilirsiniz.
Soğan kabuğu nasıl kaynatılır?
Biriktirdiğiniz soğan kabuklarını cam bir kavanoza koyun. Çayınıza koyacağınız kadar soğan kabuğunu kavanozdan alıp kaseye yerleştirin ve üstüne kaynamış su ekleyin. Kasenin üzerini kapatıp 15 dakika bekleyin. Bu sürede soğan kabukları suyu emecek. 15 dakika sonra çayınızı süzdükten sonra içebilirsiniz.
Soğan kabuğu nasıl demlenir?
2 avuç kadar soğan kabuğunu bir tencereye ya da derin bir kaba dökün. Soğan kabuklarının üzerine 1 litre kadar kaynamış suyu ilave edin. Kullanılan kabın kapağını kapatın ve 10 dakika kadar demlenmesini sağlayın.