AKİT MENÜ

Ekonomi

Merkez Bankası, faizi düşürmedi

Merkez Bankası, merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Başbakan Erdoğan ve ekonomi kurmaylarının faizlerin indirilmesi gerektiği yönündeki çağrılarına olumsuz cevap veren Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi başta olmak üzere beş faiz kaleminden dördünü sabit tuttu.

2014-04-25 08:59:59

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), Geç Likidite Penceresi uygulaması çerçevesinde, Bankalararası Para Piyasası’nda saat 16.00-17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faiz oranını yüzde sıfır düzeyinde sabit tuttu, borç verme faiz oranı ise yüzde 15’ten yüzde 13,5’e indirdi.

BASKI BEKLENMİYOR

Banka geç likidite penceresinde borç verme faizinin indirilmesine gerekçe olarak “Son dönemde azalan belirsizlikler ve risk primi göstergelerindeki kısmi iyileşme,  gerektiğinde likidite politikası yoluyla ilave bir sıkılaşmaya duyulabilecek ihtiyacı azaltmıştır. Bu nedenle PPK, geç likidite penceresi borç verme faiz oranında teknik bir indirime gidilmesine karar vermiştir” ifadeleri kullanıldı.

Piyasa uzmanları, Merkez Bankası’nın duruşunu koruduğunu, faizlerin sabit tutulmasının beklentiler dahilinde gerçekleştiğini söylediler. Uzmanlar, geç likidite uygulamasının ileriye yönelik baskıların beklenmediğini göstermesi açısından önemli olduğunu ifade ettiler.

Bu arada Merkez Bankası’nın faizleri sabit tutmasının ardından döviz fiyatları düştü. Dolar 2.13 TL, euro ise 2.95 TL’nin altına indi. Borsa ise 72 bin seviyesine geriledi. Bono faizleri ise yüzde 9.7’lerin altında işlem gördü.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı