AKİT MENÜ

Ekonomi

Kırsala rekor destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) destekleri kapsamında son üç yılda 527 milyon lira hibe desteği ödemesi yapıldı. TKDK Başkanvekili Kerem Akgündüz, IPARD programı kapsamında 10 alt sektörde hibe desteklerini sürdürdüklerini söyledi.

2014-04-24 23:12:31

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı faaliyet gösteren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK)’nın son yıllarda kırsal kalkınmaya sunduğu destek rekor düzeye ulaştı.

Kurumun işlevi ve yaptıkları hakkında bilgi vermek amacıyla İstanbul’da bir grup gazeteciyle bir araya gelen Tarım ve Kısal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanvekili Kerem Akgündüz, 2011 yılından bu yana IPARD programı kapsamında 10 alt sektörde hibe desteklerini sürdürdüklerini söyledi. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne uyum amacıyla yürüttüğü çalışmalarda 11. Fasıl’ın Tarım ve Kırsal Kalkınma olduğuna dikkat çeken Akgündüz, bakanlık olarak bu çıtaya büyük önem verdiklerini anlattı.

DESTEK HANGİ ALANLARDA

Akgündüz, desteklerden yararlandırdıkları alt sektörleri şöyle sıraladı: “Süt Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım, Et Üreten Tarımsal İşletmelere Yatırım Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Meyve ve Sebzelerin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi, Yerel Ürünler ve Mikro İşletmelerin Geliştirilmesi, Kırsal Turizm ve Kültür Balıkçılığı’dır.”

12. ÇAĞRI DÖNEMİ

Temmuz 2011-Mart 2014 tarihleri arasında IPARD Programı kapsamında 12 kez başvuru çağrı ilanına çıktıklarını anlatan Akgündüz, “Bu çağrılar içinde 21 Mart 2014 tarihinde başvuruları sona eren ve 2488 proje başvurusunun gerçekleştiği 12. çağrı ilanı, rekor yatırım tutarı ile önemli bir yere sahip. 12. çağrı döneminde 42 ilde kabul edilen 2488 projenin toplam yatırım tutarı yaklaşık 2,5 milyar liradır. Projelerin tamamı onaylandığı takdirde IPARD desteğiyle ülke ekonomisine ve kırsal alanların kalkınmasına 1,5 milyar liralık önemli bir katkı daha sağlanmış olacaktır” dedi. Akgündüz, “2014 yılı sonuna kadar da 5000 projeye 750 milyon liralık hibe ödemesi yapılacak” dedi.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı