AKİT MENÜ

Ekonomi

Cibuti yatırım bekliyor

Cibuti Ticaret Odası Başkanı Musa Dawaleh, kalpten bir işbirliği isterken, ASKON Başkanı Mustafa Koca, Cibuti ile tecrübelerini paylaşacaklarını söyledi. Taraflar daha sonra birbirlerini tebrik ederek anlaşmaları imzaladılar.

2014-04-24 22:41:04

EKONOMİ SERVİSİ

Kızıldeniz’in Doğu Afrika’ya açılış kapısı Cibuti, Türk yatırımcılara kucak açtı. Doğu Afrika’dan 450 milyon nüfuslu 19 ülkeye çıkışı bulunan Cibuti’nin Ticaret Odası ile ASKON arasında işbirliği anlaşması imzalandı.

KAZAN KAZAN İLKESİ

İmza töreninde konuşan ASKON Başkanı Mustafa Koca, Cibuti gibi Afrika ülkelerinde ‘O ülkeye ne verebiliriz’ hedefiyle gittiklerini söyledi. Cibuti ile artık muhabbetin geliştiği bir ortamın, ekonomiye yansımasının konuşulması gerektiğinin altını çizen Koca, “ASKON olarak, ‘Cibuti’nin kalkınmasında nasıl bir katma değerim olur?’ tartışmasını bundan sonra yapacağız. Şu unutulmamalıdır ki insanlar birbirine selam verdiğinde üç şeyi paylaşırlar. Bunlar zamanımız, imkânlarımız yani sermayemiz ve tecrübemiz. Bizim de tecrübelerimizi aktarmamız, oralara yatırım yapmamız lazım” diye konuştu.

Cibuti Ticaret Odası Başkanı Yusuf Musa Dawaleh ise işbirliği anlaşmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, “ASKON’dan muradımız kazan kazan ilkesiyle bereketi birlikte paylaşmamızdır. Hiç bir şeyi ücretsiz ve serbest bir şekilde istemiyoruz. Cibuti’de size hizmet etmek ve tecrübelerinizden faydalanmak istiyoruz. Bu anlamda iş ortaklıklarını kalpten hayata geçirmek istiyoruz” dedi. Cibuti’nin hızlı geri kazanım sağlayan bir ülke olduğunu vurgulayan Dawaleh, “Afrika’ya ticaret yapmak isteyenler için doğru bir giriş kapısı ve anlamlı bir köprüyüz. Cibuti devleti, işleri kolaylaştırmaya ve sizleri orada görmeye hazır. İslam Kalkınma Bankası ve Dünya Bankası, ülkemize yapılan yatırımlarda finansman için fon sağlıyor” diye konuştu.

Yorumlara Git

Duyunca çok şaşıracaksınız! Metal dedektörü ile 6 milyon liralık hazine buldu

İsrail Hamas lideri Yahya Sinvar’ı öldürdüğünü iddia etti

Müşteriler apar topar paralarını çekmeye başladı! Dev banka için iflas alarmı

De Rossi’nin ayrılığı sonrası tehdit edilmişti! Yollarını ayırdı: Roma CEO’su istifa etti!

Irak'taki Şii milis gruptan Ürdün Vadisi'ndeki İsrail yerleşimine saldırı