AKİT MENÜ

Aktüel

E devlet hesabı kapatılır mı? e devlet hesabı kapatma nasıl yapılır?

E devlet nasıl kapatılır? E devlet hesabı açanlar bir zaman sonra e devlet hesabını silmek isterlerse e devlet hesabı kapatma nasıl olacağını merak etmekte. E devlet, tüm kamu kurum ve kuruluşlarının hizmetlerine dijital ortamda hızlı ulaşmak ve zaman kaybını önlemek amacıyla vatandaşlara sunumuz güzel bir hizmettir. PTT üzerinden e devlet şifresi almak ancak e devlet hesabını kullanmak istemeyenler e devlet hesabını nasıl kapatır? E devlet hesabı kapatılır mı? e devlet hesabı kapatma nasıl yapılır? şifre ile e devlet nasıl kapatılır?

2022-04-06 14:14:59

Vatandaşlar devletin sunduğu tüm kamu kurumu hizmetlerinden yararlanmak için artık e devlet kapısını kullanmakta. Dijital ortamda devletin tüm hizmetleri vatandaşın ayağına gelmekte. Kamu kurumların hizmetlerinden istifade edilebilmesi için e devlet şifresi almak gerekiyor. E-devlet şifresi PTT üzerinden alınabileceği gibi mobil bankacılık, mobil imza gibi yöntemlerle de alınarak e-devlet giriş yapılabiliyor. E devlet kapatma işlemi de vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Peki E devlet nasıl kapatılır?

e devlet hesabı kapatma nasıl yapılır?

E devlet hesabı kapatılır mı? sorusunun cevabından önce e devlet kullanışını bilmek gerekir. Peki e devlet nasıl kullanılır? Bir web tarayıcı veya mobil uygulama üzerinden kişisel bilgilere erişim veya güvenlik gerektiren entegre elektronik hizmetlere erişim için şifre, e-imza, mobil imza, internet bankacılığı ve TC Kimlik kartı gibi kimlik doğrulama araçlarıyla kullanılmaktadır. Tek bir kimlik doğrulaması (şifre, e-imza, mobil imza vb.) ile pek çok entegre elektronik hizmetleri aynı adresten (www.turkiye.gov.tr) alabilirsiniz.

Ayrıca, e-Devlet Kapısı üzerinden alınacak bazı elektronik hizmetler için (vergi, harç vs. gibi) ödeme yapılması gerektiğinde ödeme birimi hizmeti sayesinde bu ödeme işlemleri de güvenli bir ortamda e-Devlet Kapısı üzerinden yapılabilmektedir.

E devlet nasıl kapatılır?

Şifre ile e devlet girişi kapatma nasıl olur?

Şifre ile girişi kapatmak için; e-Devlet Kapısı'na e-imza veya mobil imza ile giriş yapınız.

Kullanıcı menüsü "Güvenlik ve Ayarlar" sayfasında "Şifre ile Girişi Kapat" düğmesini tıklayınız.

Şifre ile e devlet girişi nasıl açılır?

Şifre ile girişi tekrar e devlet hesabı açmak için; e-Devlet Kapısı'na e-imza veya mobil imza ile giriş yapınız.

Kullanıcı menüsü "Güvenlik ve Ayarlar" sayfasında "Şifre ile Girişi Aç" düğmesini tıklayınız.

PTT'den yeni bir şifre aldığınızda da şifre ile giriş aktif olacaktır.

Yorumlara Git

“Bu utancı kaldır, kaldırabilirsen…” Cihat Yaycı Paşa’dan Yunan hadsizliğine sert tepki

Ali Koç da mı, "Yaşa Portekiz"ci! Fenerbahçe taraftarı çileden çıktı: Bu rezilliğe son verin

Türkiye, İsrail’le ticarete devam ediyor mu? DMM'den net açıklama geldi

AK Parti son dakika olarak duyurdu! 3 isim görevden affını istedi

Fahrettin Altun’dan ‘soykırım’ çağrısı: Bir an önce harekete geçmeliyiz!