AKİT MENÜ

Teknoloji

Dünyada ilk defa 4K HDR ekran teknolojisi kullanılacak

Sony'nin Mobil Dünya Kongresi'nde sessiz sedasız tanıttığı Xperia X serisine eklenecek Premium modelinde HDR ekran bulunacak.

Güncelleme Tarihi:

Sony'nin bu sene beklenen Xperia Z6 ailesi yerine Mobil Dünya Kongresi'nde sessizce sergilediği Xperia X serisi 2016'nın Z serisi olarak kabul ediliyor. Xperia XA, Xperia X ve Xperia X Performance modelleriyle farklı bir seri çıkartmış olan Sony, aynı zamanda Xperia X Premium modelini hazırlamaya başladı.

Xperia Z5 Premium'da dünyada ilk defa 4K ekranları telefonlara taşıyarak bir fark yaratan firma, bu sefer de farklı bir ilk yaparak UHD, yani 4K'nın yanı sıra HDR desteği ile muhteşem bir ekran sunacağa benziyor.

Hali hazırda televizyon tarafında 4K HDR ekranlara sahip televizyonlara sahip olan Sony, bunu telefonlarına da getirerek 1 milyar renk derinliğine ulaşarak aynı zamanda rekor kıracak. Şu anda en yüksek renk derinliğine sahip telefonlarda bu oranın 17 milyon civarında olduğunu düşünürsek gerisini tahmin etmesi kolay olduğunu söyleyebiliriz.

Ayrıca yine televizyonculuk tarafında kullandığı 120Hz yenileme hızı ve 2000:1 kontranst oranı ile gerçekten üst seviye ve şahane bir ekran ile gelecek olan Sony Xperia X Premium, bununla da yetinmeyerek parlaklık noktasında 1300nit'e kadar çıkarak akıllı telefon ekranlarında tam bir devrim yapacak. 

Teknik özellikler noktasında 5.5 inç 4K HDR ekran, Snapdragon 820 çipseti ve Adreno 530 grafik işlem birimi 3GB ya da 4G RAM, 23MP arka ve 13MP ön kamera barındıracak olan Sony Xperia X Premium USB Type C bağlantı portuna sahip olacak.

Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti

İspanya’dan Lübnan’daki askerleri hakkında açıklama!

Beyaz Saray’dan ‘Lübnan-İsrail’ açıklaması

THY ve Pegasus’tan son dakika kararı! Seferler iptal edildi

Araç sahipleri yandı! Akaryakıta büyük zam