AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Portakal kabuğunun faydaları nelerdir? Portakal kabuğu çayı nasıl yapılır?

Portakal hem lezzetli hem de besleyici olduğu için dünyanın en popüler meyveleri arasındadır. Harika bir lif, C vitamini, tiamin, folat ve antioksidan kaynağıdır.

2022-04-13 12:32:56

Kış meyveleri arasında en popüler lezzetlerden biri olan ve C vitamini deposu olarak nitelenen portakal, hem içi hem de dışıyla birçok farklı faydaya sahiptir. Hafif ekşimsi tadı ve sulu yapısıyla yemesi keyifli bir meyve olan portakal, kokusuyla da iştah açıcı bir nitelik taşır. Cilt, ilaç ve kozmetik sanayinde kullanılan portakal, yüksek oranda A ve C vitamini içerdiği için özellikle kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı daha dirençli olmanıza yardımcı olur.

Portakal kabuğunun faydaları nelerdir?

Portakal, meyvesinin ve yenilebilir kısmının yanı sıra kabuğuyla da birçok hastalığa ve rahatsızlığa iyi gelen meyveler arasındadır.

Özellikle cilt lekelerini ve koyu lekeleri azaltmak için kullanılabilir.

İçerdiği C vitamini sayesinde cilt tonunu geliştirmenize ve cildinizin esnekliğini korumanıza yardımcı olur.

Cilde parlaklık ve canlılık kazandıran portakal kabuğu, cildinizi zararlı ultraviyole ışınlara karşı da korur.

Güçlü antioksidanlar içeren portakal kabuğu, yaşlanmaya ve kırışıklığa karşı da önleyici bir etki gösterir.

Ayrıca dişlerin beyazlamasına ve sigara lekelerinin yok olmasına da yardım eder.

Portakal kabuğu çayı nasıl yapılır?

Taze portakal kabuğu kullanıyorsanız, bunları 1 cm büyüklüğünde parçalar halinde doğrayın. ... Suyu ve portakal kabuklarını bir tencereye koyun ve kaynatın. Kaynamaya başlayınca içine çubuk ya da toz tarçını ekleyip 10 dakika kadar kaynatın. Kabukları süzdükten sonra çayı hafifçe soğumaya bırakın.

Portakal kabuğu kurutma

Kuruduktan sonra rondodan geçirerek toz hale getirebilir, kek, sütlü tatlı, şerbetli tatlı, kurabiye tarifleri gibi tariflerinizde aroma verici olarak gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Portakal kabuğu buzlukta saklanır mı?

Evde portakal olmadığı zaman veya yazın tatlılarınızda veya pastalarınızda kullanmak üzere buzlukta rendelenmiş portakal kabuğu saklayabilirsiniz

Kek için portakal kabuğu nasıl saklanır?

Elimizde mevcut portakalın kabukları küp küp doğranıp buzdolabı poşetlerine doldurulup buzlukta saklanır. Özellikle bahar ve yaz aylarında meyveli kek yapımında kullanılır, kışın zaten mevcut olduğu için taze taze kullanılır.

Portakal kabuğunu nerde kullanılır?

Ev yapımı öksürük şurubu hazırlayabilirsiniz. İnce uzun dilimleyerek nefis şekerlemelere dönüştürebilirsiniz. Evinizdeki basık havayı temizleyecek ev yapımı oda kokuları hazırlayabilirsiniz. Çok amaçlı ev temizleyicisi olarak değerlendirebilirsiniz.

 

Yorumlara Git

Gerilim büyüyor! Ürdün ve Mısır da savaşa girebilir

Araç sahipleri dikkat! Zam geliyor

Cumhurbaşkanı imzaladı! Bu fakülteler kapatıldı

Emeklilerin banka hesapları inceleniyor mu? Cumhurbaşkanlığı'ndan açıklama geldi

Ne siber saldırısı? Resmen sivillere yönelik bir vahşet!