Kadın - Aile
2 Diş karanfil yemenin faydaları
Ana vatanı Endonezya olan ve yalnızca Doğu Afrika ile Güney Asya'nın belirli bölgelerinde yetişen Karanfil, dünyanın en popüler baharatlarından birisi. Karanfil, yiyecek ve içeceklerde yaygın olarak kullanılan bir aroma maddesidir ve diş macunu, sabunlar ve kozmetikler gibi diğer ürünlerde aroma veya koku olarak kullanılır. Peki günde iki karanfil yemek, vücudunuzda hangi etkilere neden oluyor?
Karanfil, kullanımlar arasında diş ağrısı, ağız cerrahisinden sonra "kuru soket", ağız veya boğaz tahrişi, öksürük, mide rahatsızlığı, kusma, ishal ve diğer durumlar yer alır.
Karanfil nasıl kullanılmalı?
Karanfil çorbaya, etlere, toz halinde köfteye, keklere, meyve salatasına, aşureye, helvaya, baharatlı ekmeğe de katılarak tüketilebilir Ayrıca evde yapılan doğal meyve sularının içerisine de katarak içeceğinizi tatlandırabilirsiniz. Karanfil ayrıca çay halinde de tüketilebilmektedir
İşte günde sadece 2 karanfil yemenin faydaları.
Bağışıklık sistemini güçlendirir: Karanfil, içerdiği C vitamini sayesinde, enfeksiyonlara karşı koymamızı sağlayan akyuvarların miktarını artırdığı için bağışıklığımızı güçlendirmek adına tüketebileceğiniz en iyi doğal ilaçlardan biridir.
Karanfilin faydaları
• Karanfiller, serbest radikal hasarıyla savaşmaya ve bağışıklığımızı artırmaya yardımcı olan güçlü antioksidanlarla doludur.
Besin deposu
Karanfil, metabolizmaya, büyümeye ve gelişmeye yardımcı olan manganez de dahil olmak üzere yüksek düzeyde mineral içerir. Bir çay kaşığı porsiyonda çok az kalori içerirken (sadece altı), bu kadar küçük bir porsiyon için etkileyici olan bir gram lif içerirler.
Kemik sağlığına faydalıdır
Karanfil, kemik kırılmasına neden olan bir kemik hastalığı olan osteoporozu önlemeye yardımcı olabilir. Kadınlar osteoporoza duyarlıdır, ancak herkes yaşlandıkça kemik sağlığına dikkat etmelidir. Karanfildeki manganez, kemikleri güçlendirmeye yardımcı olabilir. Sağlıklı bir manganez alımı, kemiklerinizin büyümesine, yoğunluğunu artırmasına ve gelecek yıllar boyunca sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir.
Yemeklerinize lezzet katar
Sizin için kesinlikle kötü olmasalar da, karanfilin temel amacı sağlıklı bir gıda değildir. Çoğunlukla insanlar lezzet için karanfil kullanırlar. Oldukça aromatiktirler ve zengin, sıcak kokuları ve tatları nedeniyle Hint mutfağının temelini oluştururlar.
Hastalık riskini azaltır
Çalışmalar, karanfil özünün tümörlerin büyümesini yavaşlattığını göstermiştir. Bu nedenle yemeklerinize biraz karanfil serpmek hastalıklarla mücadele etmenize yardımcı olabilir.
Bununla birlikte, yüksek oranda konsantre ve karaciğer için kötü olduğu için çocukların karanfil özü kullanması önerilmez. Küçük, kontrollü miktarlarda karanfil aslında karaciğerin sağlıklı kalmasına yardımcı olabilir. Bir çalışma, karanfillerin siroz adı verilen karaciğerin yara izini tersine çevirdiğini bile gösterdi.
Karanfil ayrıca ağız sağlığını iyileştiren ve yutulursa vücudunuza zarar verebilecek bir bakteri olan E. coli'nin neden olduğu gıda zehirlenmesinden sizi koruyabilen bakteri öldürücü özellikler içerir.
Düşük kan şekeri seviyeleri
Karanfil veya karanfil yağı içeren bir diyet, Tip 2 diyabet riskinizi azaltmaya yardımcı olabilir. Karanfil yemek, kan şekerinizi ılımlı hale getirmeye, insülini artırmaya ve insülinle ilişkili olarak hücre işlevini iyileştirmeye yardımcı olur. Genel olarak sağlıklı bir diyetle birlikte, karanfil sizi kan şekeri sorunlarına kapılmaktan alıkoyabilir.
Mide sorunlarına iyi gelebilir
Karanfil, mideniz mideyi kaplayacak ve onu sindirim asidinden koruyacak kadar mide mukusu üretmediğinde ortaya çıkan ağrılı yaralar olan peptik ülser adı verilen mide ülserlerini önlemeye yardımcı olabilir. Özellikle yağ formunda karanfil alımı, midenizin bu koruyucu mide mukus tabakasını oluşturmasına yardımcı olur ve sizi bu kötü ülserleri yaşamaktan alıkoyar.
Bazı Ağrı Türlerini Azaltır
Pek çok insan diş ağrısı ve diğer diş ağrıları için karanfil yağının iyileştirici niteliklerini bilir. Aslında, bu doğal bitkinin kullanıldığı en popüler ilaç budur. Bu yaprağı kullanmanın birkaç yolu var. Doğal karanfil yapraklarınız varsa, yaprağını ağrılı dişin üzerine yerleştirip birkaç dakika orada bırakabilirsiniz ya da sıvı halde varsa, o bölgeye bir damla damlatabilirsiniz.
Pek çok yeni ebeveynin zevkine göre, karanfil, diş çıkaran bebeklerin katlandığı acıyı hafifletmeye yardımcı olmanın doğal bir yoludur. Parmağınıza bir miktar karanfil yağı koyun ve parmağınızı diş çıkaran bebeğin diş etlerine sürün. Bu, bebeğin saatlerce ağlamasını önlemenin harika bir yoludur ve geceleri daha fazla uyumanıza da yardımcı olabilir.
Birkaç dakika veya ağrı geçene kadar orada bırakın. Sadece ağrılı bölgeyi bulun ve karanfilleri cildin emmesi için ovalayın.
Tahrişi Yatıştırır
Karanfil tomurcuğu yağı, tipik olarak zehirli meşe veya zehirli diğer bitkilerle temasa geçme ile ilişkili kaşıntı ve yanmayı yatıştırmak için aktif bileşen olarak sıklıkla kullanılır.
Yaprakları parçalayıp suyunu sıkarsanız kendi başlarına kullanabilirsiniz. Topikal bir merhem olarak sahipseniz, aynı şekilde işe yarar. Bu doğal bitkiyi yatak yaralarına uygulamak onların daha da kötüye gitmesini önleyebilir. Yatak yaralarına duyarlı olan cilde karanfil yağları uygulamak, onları alma olasılığını azaltmak için de yararlıdır.
Karanfil sumakla birleşince faydaları bitmiyor.
Sumak çayı tarifi nasıl yapılır? Sumağın faydaları nelerdir?
Antiinflamatuar özelliğe sahip olan sumak, grip ve soğuk algınlıkları başta olmak üzere vücutta görülebilen enfeksiyon hastalıklarıyla savaşma gücünü arttırır. Ateşin düşürülmesine yardımcı olur ve enfeksiyon hastalıklarının daha hafif şekilde atlatılmasını sağlar.
Malzemeler sadece 1 yemek kaşığı kurutulmuş sumak ve 1 bardak kaynar sudur. Bir sürahiye atılan kaynar suyun içine 1 yemek kasığı sumak katılır ve 10 dakika dinlendirilir, ister sıcak ister soğuk aç karına tüketilir.
Çaya karanfil atmak faydalı mı?
Karanfil çayı, bağırsak hareketlerini hızlandırır ve kabızlık, iltihaplanma gibi problemlere engel olur. İçeriğindeki iltihap önleyici bileşenler sayesinde ateş düşürücü özelliği de bulunur. Karanfil çayı, alternatif tıpta da bağışıklık sistemini güçlendirmek ve ateş düşürmek için kullanılmıştır.
Tarçın ve karanfil karışımı ne işe yarar?
-Ağız kokusunu önlemede birebirdir. - Mikroplarla savaştığı için boğaz enfeksiyonu rahatsızlığına karşı doğal ilaçtır. - Gaz oluşumunu önler ve şişkinliği giderir. - Sindirim sisteminin enzimlerinin üretilmesine yardımcı olur.
Bal karanfil neye iyi gelir?
Natürel balın anti bakteriyel özelliği bakterilerle savaşmaya dayanakçı olur. Böylece mide de hafifleme sağlanır. Yapmanız gereken birkaç adet karanfili hırpalayarak toz haline getirin ve sonra bir tutam alıp 1-2 çay kaşığı doğal bal ile karıştırın. Bulantınız olduğu zamanlarda bunu yutabilirsiniz.
Karanfilin saçlara faydaları
Karanfilin saçlara da sayılamayacak kadar fazla yararı vardır. Saçın hızlı uzamasına yardımcı olur. Saç dökülmesini önler. Yeni saç oluşumunu hızlandırır. Saçtaki elektriklenmeyi önler. Saç köklerini güçlendirir.