AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Sivrisinek kovucu: Ne sinek ne böcek evinizin eşiğine yaklaşamayacak!

Eğer evlerinizden sinekleri ve böcekleri uzak tutmak istiyorsanız size tavsiyemiz bu yöntemi uygulamanız. Böylelikle kimyasal herhangi bir madde de kullanmamış olacaksınız! İşte evde kendi yöntemlerinizle sivrisineklerden kurtulma yolları

2022-04-14 22:41:02

Sivrisineklerden kurtulmak için bunları yapın. Doğal sivrisinek kovucu yöntemleri. Bu yöntemi balıkçılık yapan insanlar ve uzun zamandır sahil kasabalarında yaşayan insanlar uyguluyor. Bu yöntem oldukça pratik ve kolay...

Sinekleri ve böcekleri evinizden uzak tutmak için etkili tarif…

Ne sinek ne böcek evinizin eşiğine yaklaşamayacak!

Gerekli olan malzemeler Limon suyu Poşet Yemek tuzu Musluk suyu Parlak madeni para

Yöntem nasıl uygulanır?

Kullanacağınız poşetin içerisine 500 mL su ve yarım bardak limon suyu ekleyin. Ardından iki yemek kaşığı kadar tuz ve 7-8 tane de madeni para ekleyin. Daha sonra poşetin ağzını güzelce bir ip yardımıyla kapatın ve evinizin kapısına asın. Yapmanız gereken tek şey bu… Böylelikle evinizi rahatsız olduğunuz sinek ve böceklerden korumuş olacaksınız.

Bu yöntem ne işe yarıyor

Gerçekleştirilen deney sonuçları gösteriyor ki sinekler ışık saçan parlak cisimlerin etrafında toplanıyor. Hazırlayacağınız yöntem de tam olarak bunu sağlıyor. Poşetin içerisindeki madeni paralar ve su gün ışığının kırılıp etrafa ışık yaymasını sağlıyor. Bu sayede sineklerin ilgi odağı hazırladığınız poşet olacak. Limon suyu ve tuz sayesinde madeni paralarının aşınması engelleniyor. Bu da hazırladığınız poşetin kullanım süresini arttırıyor.

Odadaki sivrisinek nasıl öldürülür?

Bir bardağın içerisine bir miktar elma sirkesi koyun. Daha sonra bardağın üzerini streç. Filmle sarın. Evinizin veya odanızın birkaç yerine bir bardak sirke koyup, tarif ettiğimiz şekilde uygularsanız sivrisineklerin evinizde barınamayacağını görebilirsiniz.

Sivrisinek Isırmasın diye ne sürülür?

Limon, lavanta, okaliptüs, karanfil, tarçın yağı sinek kovucu özelliği bilinen yağlar. Sivrisinekleri kovmada en etkili yöntemlerden biri olan fesleğen ısırığın olduğu bölge de için de fayda sağlar. Birkaç fesleğen yaprağını iyice ezin ve ısırılan bölgeye sürün.

Sivrisinek sokmalarına hangi krem iyi gelir?

Böcek, sivrisinek ısırıkları sonrasında oluşan kaşıntı ve kızarıklığı gidermek için eczaneden önerilen Stilex krem aslında daha birçok fayda sağladığı alan bulunuyor

Sivrisinek beni çok ısırıyor ne yapmalıyım?

Sineğin ısırdığı alanı beyaz sabunlu su ile yıkamak ve sonrasında oksijenli su, tuzlu su ya da limon sürülmesi, kaşıntının daha hızlı bir biçimde giderilmesi ve şişliğin oluşmaması için etkilidir.

Böcek sokmalarına hangi krem iyi gelir?

Böcek sokmalarına ve ısırmalarına ne iyi gelir?

Hafif lokal reaksiyonlarda hidrokortizon kremi yeterlidir. Tercihen maruziyetten önce alınacak bir antihistamin tableti semptomları ortadan kaldırabilir. Şiddetli reaksiyonlar birkaç gün süre ile bir steroid tedavisi, örneğin prednizolon 30 mg/günde, gerektirir.

Travazol krem böcek sokmasına iyi gelir mi?

Özellikle yaz mevsiminde ağırlıklı olarak baş gösteren güneş yanığının bir sonucu olan iltihaplanmalara da Travazol Krem iyi gelmektedir. Bununla beraber arı sokması, sinek ısırması yahut böcek ısırığı gibi vakalarda da alerjik reaksiyon gösteren ve iltihap kapan cildin iyileşmesine destek olmaktadır.

Sivri sinek nasıl yok edilir?

Sivrisineklerin en sevmediği kokular. Lavanta, portakal, limon, ada çayı, kadife çiçeği, karanfil, okaliptüs, defne, reyhan, sarımsak, soğan, sirke, biberiye Açık renk giysiler tercih edilmeli B ve C vitamini alınmalı Fesleğen, reyhan ve karanfil Sık sık duş alınmalı Sirke Sarımsak ve soğan Nane ve limon

Kestane suyu ile çamaşırları yıkarsanız ne olur?

 (↓) Haberin detayları için (↓)TIKLAYINIZ

Yorumlara Git

Aselsan’ın ürettiği yerli telefonun önünü kesen Türk bakın kimmiş! Şu an hak ettiği yerde

“Bu utancı kaldır, kaldırabilirsen…” Cihat Yaycı Paşa’dan Yunan hadsizliğine sert tepki

Ali Koç da mı, "Yaşa Portekiz"ci! Fenerbahçe taraftarı çileden çıktı: Bu rezilliğe son verin

Türkiye, İsrail’le ticarete devam ediyor mu? DMM'den net açıklama geldi

AK Parti son dakika olarak duyurdu! 3 isim görevden affını istedi