Yemek Tarifleri
Bayat ekmek böreği tarifi: Yiyen herkes börek zannedecek! Tavada, fırında bayat ekmeği tarifi
Evdeki bayat ekmekleri değerlendirmenin en güzel yolu için sizlere tarifiler veriyoruz. Tavada bayat ekmek böreği tarifi ile hem evdeki bayat ekmekleri değerlendirebilirsiniz hem de oldukça lezzetli bir börek hazırlayabilirsiniz.
Yiyen herkes börek zannedicek (bayat ekmek böreği) tarifi
Fırında bayat ekmeği tarifi
Malzemeler 1 tane bayat ekmek 4 tane yumurta 1 su bardağı yoğurt Yarım çay bardağı sıvı yağ Rendelenmiş kaşar peyniri Kırmızı toz biber
Yiyen herkes börek zannedicek (bayat ekmek böreği) tarifi nasıl yapılır?
Öncelikle sosunu hazırlayalım.Yumurta, yoğurt ve sıvı yağını geniş bir kabın içine alarak güzelce çırpalım. 1 tane bayat ekmeği ince ince dilimleyelim. En büyük yuvarlak borcama yada aynı boyutta bir yuvarlak tepsiye yerleştirelim. Üzerine hazırlamış olduğumuz sosu gezdirelim. Üzerine ince rendelenmiş kaşar peyniri koyalım birazsa kırmızı toz biber serpip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dakika güzelce kızarana kadar pişirelim.
İlişkili haber:
Tavada bayat ekmek tarifi
Tavada bayat ekmek böreği tarifi için gerekli olan malzemeler:
-1 bütün bayat ekmek
Sosu için:
-2 su bardağı süt
-2 adet yumurta
-yarım su bardağı kadar sıvı yağ
-1 çay kaşığı tuz
-1 tatlı kaşığı pul biber
-içi için bol miktarda olacak şekilde peynir ve ince doğranmış maydanoz
Bayat ekmek böreği tarifi nasıl hazırlanır?
–Bayat ekmek böreği tarifini hazırlamak için ilk olarak sos için gerekli olan bütün malzemeleri bir kabın içerisine koyarak karıştırın. Kullanacağınız bayat ekmeği küçük parçalar halinde getirdikten sonra doğradığınız ekmekleri sosun içerisine dökün. Ekmeklerin sosu iyice çekmesi böreği tam kıvamında olması için işin püf noktasıdır. Ekmeklerin sosu iyice çekmesi için ara ara karıştırabilirsiniz. Ardından teflon bir tavanın altını tereyağı veya margarin ile yağlayarak altını açın. Hazırladığınız hacın yarısını tavanın içerinse dökün ve spatula yardımı ile düzleştirin. Üzerine hazırladığınız peynirli maydanozlu harçtan bolca dökün. Daha sonra üzerine de kalan soslu ekmeği de üzerine dökün ve düzeltin. Yaklaşık olarak 15 dakika kadar daha altını kızartın ve diğer tarafını da çevirerek o tarafını da 15 dakika kadar pişirin. Tavada pişirdiğiniz böreği servis tabağına alarak dilimleyerek sıcak olarak servis edebilirsiniz.