AKİT MENÜ

Medya

Osmanlı'nın ulaştığı yerlere, onların hayalleri bile ulaşamadı! Hacı Yakışıklı'ya sistematik saldırı

Yeni Akit Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı'nın, Osmanlı'nın topraklarının ne denli geniş olduğunu söylediği sözleri cımbızlandı. Sosyal medyada Hacı Yakışıklı'ya sistematik saldırı başlatıldı.

2022-04-20 11:06:18

This browser does not support the video element.

TV100'de Gürkan Hacır’ın moderatörlüğünü üstlendiği ‘Taksim Meydanı’ adlı programda sığınmacı konusu tartışılırken, Yeni Akit Ankara Temsilcisi Hacı Yakışıklı söz aldı.

Osmanlı Devleti'nin toprak genişliğine dikkat çeken Yakışıklı, “Suriye, Irak gibi devlet yoktu 100 yıl önce; Şam vardı, Halep vardı, Musul vardı, Kerkük vardı. Bu beldelerin tamamı Türkiye devletinin İstanbul Havalimanı'ndan iç hatlar terminalinden uçağa bindiğiniz zaman Mekke'ye Sırbistan'a Varna'ya gidiliyordu.” dedi. Hacı Yakışıklı bu sözlerle, Osmanlı Devleti'nin Şam'ı, Halep'i, Musul'u, Kerkük'ü de kapsadığını ve Devlet-i Aliyye dönemin uçuş gerçekleşse buralarda yaşayan vatandaşların İstanbul'dan hareket edeceğini vurguladı.

Hacı Yakışıklı bunları söylerken programın moderatörü Gürkan Hacır bir kaç kez üst üste “150 sene önce mi” diye sordu. Hacı Yakışıklı da “Evet” diyerek sözlerine devam etti.

Bu sözler sosyal medyada cımbızlanarak servis edildi. Başını CHP yandaşlarının çektiği troller, Hacı Yakışıklı’nın 100 – 150 sene önce İstanbul Havalimanı’nın var olduğunu iddia ettiğini söyleyerek sistematik saldırı başlattı.

Üstelik Hacı Yakışıklı program sırasında, “Havayoluyla derken, hava limanı olsaydı diyorum” diyerek sözlerine açıklık getirmişti!..

Hacı Yakışıklı’nın sözleri gün gibi ortadayken, CHP yandaşlarının Osmanlı’ya ait toprakların genişliğine inanamaması ve konuyu çarpıtarak mütedeyyin bir gazeteciyi hedef tahtasına oturtması dikkatlerden kaçmadı!..

Bu yaşananların ardından Ankara Temsilcimiz sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Paylaşımında Hacı Yakışıklı, “‘150 yıl önce İstanbul'da havalimanı olsaydı Mekke'ye, Medine, Sırbistan, Varna, Kudüs, Şam'a iç hatlardan giderdik.’ Bu sözü yayında açıklıyorum; ama videoyu kesip sanki ‘150 yıl önce havalimanı vardı’ demişim gibi çarpıtıyorlar! Bizim idealimiz onların algısından büyük; devam” ifadelerini kullandı.

İşte o paylaşım:

Yorumlara Git

Samimiyetsiz Ekrem'in kandil mesajı böyle olur! Efendimizin ismini bile anmadı

Türkiye'nin mobilya devi satıldı! Çok sayıda mağazası vardı

Kredi kartı borçları kırmızı alarm veriyor: Tam 3 katına çıktı

Tazminatsız işten attılar! CHP’li değilsen ekmek bile yok!

Türkiye'den bor hamlesi: Tonu 35 bin dolar