AKİT MENÜ

Teknoloji

Opera'dan dev adım!

Hem tarayıcıyla bütünleşik hem ücretsiz hem de bağlantı hızımızda kesinti yok.

Alternatif internet tarayıcılardan Opera, son güncellemesiyle birlikte işlevselliğini bir tık daha arttırdı.

Bildiğimiz gibi ülkemizde özellikle pek çok site yasaklı. İşin kötü tarafı bu tür yasaklamalar içerisinde sosyal ağların çeşitli olaylar neticesinde belirli bir süreliğine erişime kapatılması da var.

İşte bundan önceki sürümünde hayata geçirdiği tarayıcıyla bütünleşik reklam engelleme servisiyle üçüncü parti eklenti kullanma zorunluluğuna çözüm getiren Opera son sürümüyle birlikte dahili VPN hizmetini devreye soktu. Bu da normalde bildiğimiz gibi üçüncü parti eklentiler (örn. Google Chrome>Zenmate) yahut münferit programlarla (Hotspot Shield) faydalanabildiğimiz bir servis olsa da kesintisiz hız için paralık üyelik gerektiğinden yahut ülke kısıtlaması gibi sınırlamalarla geldiğinden çeşitli handikapları mevcut.

Bu bağlamda Opera'nın sınırsız, tam hızda ve tarayıcıyla entegre biçimde vermeye başladığı dahili 256 bit şifreli VPN desteği oldukça iyi bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor.

Şimdilik üzerinden bağlantı yapabildiğimiz ülkeler ABD, Kanada ve Almanya ile sınırlı olsa da gelecek sürümlerde yeni ülkeler ekleneceğini de not olarak düşelim.

Yeni sürümü buradan indirebilirsiniz. VPN'i aktif etmek içinse 'O' menüsüne tıklayıp (Opera'nın O'su) sırasıyla Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > VPN yolunu izliyoruz.

Opera'nın resmi açıklaması burada, videosu ise aşağıda:

Yorumlara Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya Başbakanı Olaf Scholz'u kabul etti

İspanya’dan Lübnan’daki askerleri hakkında açıklama!

Beyaz Saray’dan ‘Lübnan-İsrail’ açıklaması

THY ve Pegasus’tan son dakika kararı! Seferler iptal edildi

Araç sahipleri yandı! Akaryakıta büyük zam