AKİT MENÜ

Ekonomi

Mahfi Eğilmez muhalefetin GSYH çakallığını ortaya koydu!

İktisat Uzmanı Mahfi Eğilmez, cari piyasa fiyatlarıyla dolar cinsinden GSYH’nin hesaplanmasını anlattı.

2022-04-21 23:45:01

 Yeniakit.com.tr 

Cari piyasa fiyatlarıyla dolar cinsinden GSYH’nin hesaplanmasını anlatan İktisat Uzmanı Mahfi Eğilmez, önce muhaliflerin hoşuna gidecek şekilde, "İran, GSYH'de Türkiye'yi ikiye katladı." dedi.

"2015 yılında 408 milyar dolarlık GSYH ile ilk 21 ekonomi arasında yer almayan İran’ın altı yılda nasıl olup da GSYH’sini 2,5 kat artırarak 1.426 milyar dolarlık bir GSYH düzeyine ulaştığını araştırıyoruz." ifadelerini kullanan Eğilmez, İran'da dolar kurunun düşük oranda sabitlendiğini, bu sebeble GSYH'nin yüksek çıktığını ortaya koydu.

Muhalefetin çakallığını ortaya koydu!

Mahfi Eğilmez, birçok alanda, muhaliflerin Türkiye aleyhtarlığı sergilerken yaptığı çakallığı şöyle özetledi:

Özetle söylemek gerekirse bu büyüme oranıyla İran’ın GSYH’sinin son 6 yılda 2,5 kat artmış görünmesinin ardında iki neden vardır: (1) İran’da enflasyon çok yüksek olduğu için cari fiyatlarla GSYH hızla yükselmektedir. (2) İran Riyalinin dolar karşısında sabit kalması nedeniyle dolar cinsinden GSYH de olması gerekenin çok üzerinde hesaplanmaktadır. İran’da sermaye hareketleri serbest olmadığı için sabit kur rejimi uygulanabilmektedir. Buna karşın ortadaki asıl kur, sabit kur olarak açıklanan 1 USD = 42.000 riyal değil, 1 USD = 270.000 riyaldir.

villa kiralama muhafazakar villa çeşme villa kiralama antalya villa kiralama bodrum villa kiralama tatil villa kiralama lüks villa kiralık tatil villa tatil için kiralık villa havuzlu villa tatil tatil kiralık villa lüks villa kiralama fethiye kiralık villa
Yorumlara Git

Bi’ bitmediler! Başörtülü kadına çirkin muamele

Mutlu Akü 200 milyon dolara o ülkeye satıldı

Türkiye’yi sallayan iddia! “Torbacınızı belediyede işe aldığınız doğru mu Lal hanım?”

Birbirlerine girdiler: Mansur Yavaş'tan İmamoğlu medyasına isyan!

CHP yandaşı Ruşen'den Ekrem'e Atatürk ayarı