AKİT MENÜ

Gündem

DiSK’in amacı huzuru bozmak

1 Mayıs kutlamalarını Taksim Meydanı’nda gerçekleştirmekte ısrar eden ‘bunun kutsal’ bir görev olduğunu ve ‘buna mecbur’ olduklarını iddia eden DİSK’in tavrı samimi bulunmuyor. 28 Şubat sürecinde vatandaşın seçtiği meşru hükümeti devirmek üzere cuntacılarla ve sermayeyle kol kola giren DİSK, o dönemde ‘5’li Çete’ olarak bilinen demokrasi dışı yapının içerisinde yer almış ve hiçbir 1 Mayıs’ı da Taksim’de kutlama ısrarında bulunmamıştı

2014-04-25 22:43:35

SİNAN YAVUZOĞLU / ANKARA - İdarenin ‘kamu güvenliği’ gerekçesiyle izin vermemesine rağmen 1 Mayıs kutlamalarını Taksim Meydanı’nda gerçekleştirmekte ısrar eden ve ‘buna mecbur’ olduklarını beyan eden DİSK’in tavrı samimi bulunmuyor. Geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, DİSK Başkanı Kani Beko, 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamaya ‘mecbur’ olduklarını ifade ederken, sendikanın geçmişteki tercih ve yaklaşımları akla geldi.

CUNTANIN KUKLASIYDI

28 Şubat sürecinde vatandaşın seçtiği meşru hükümeti devirmek üzere cuntacılarla ve sermayeyle kol kola giren DİSK, o dönemde ‘5’li Çete’ olarak bilinen demokrasi dışı yapının içerisinde yer almış ve hiçbir 1 Mayıs’ı da Taksim’de kutlama ısrarında bulunmamıştı. Sermaye ile kol kola ‘Hükümet Devirmecilik’ oynayan sözde ‘emekçi’, ‘devrimci’ DİSK’in AK Parti dönemindeki Taksim ısrarı ve toplumsal olaylarda takındığı tavır, ‘DİSK kimden yana?’ sorusunu akla getiriyor.

PAZARLIKSIZ DESTEK VERDİ

Taksim’de 1 Mayıs kutlamanın kendileri için önemli bir ‘kutsal’ olduğunu ve buna ‘mecbur’ olduklarını beyan eden DİSK, demokrasinin ayaklar altına alındığı 28 Şubat döneminde ‘pazarlıksız’ destek verdiği cuntacılardan ‘Taksim’ talebinde bulunmamıştı. Tıpkı 28 Şubat öncesinde olduğu gibi ülkenin büyüme ve yükselme trendine girdiği 2000’li yıllarda da ‘huzur bozucu’ gayretlerin ön saflarında görülen DİSK’in, 1 Mayıs’ta da halkın huzurunu bozacağı belirtiliyor.

MEMUR-SEN: Meydanlar değil insanlar kutsaldır

ANKARA - Kutlama için mekanları kutsallaştıranlara tepki gösteren Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, sosyal barış, sosyal adalet, eşitlik ve sendikal haklar için 1 Mayıs’ta yeni ve büyük Türkiye idealine inanan herkesi Diyarbakır İstasyon Meydanına davet etti. Gündoğdu, konuşulması gereken asıl sorunların ötelenerek suni konularla gündemin meşgul edildiğini belirterek 1 Mayıs’ın farklı karanlık amaçlara alet edildiğini söyledi ve “Meydanlar değil, insanlar kutsaldır” dedi.

HAK-İŞ: 1 Mayıs ideolojik kalıba sokulamaz

KAYSERİ - Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, “Birlik ve mücadele günü olan bugünün, ne yazık ki bir ideolojik kalıba giydirilmesine karşı, bütün emekçilerin, bütün mağdurların, mazlumların sahip çıkabileceği 1 Mayıs havasını inşa etmemiz gerekiyor” dedi. Arslan, “Birlik ve mücadele günü olan bugünün ne yazık ki bir ideolojik kalıba giydirilmesine karşı bütün emekçilerin, bütün mağdurların, mazlumların sahip çıkabileceği 1 Mayıs havasını inşa etmemiz gerekiyor” dedi.

Yorumlara Git

Göz göre göre çıkmamıştı: Ali Koç’un cebinden mi çıkacak Mourinho’nun cebinden mi? Kasıtlı bir girişim…

Bakan Yerlikaya’dan soruşturma iddialarına sert tepki: ‘Alçakça bir yalan’

Türkiye'den çok sert F-35 tepkisi: Bu kararı alırsanız isabetli olur

Türkiye'de 350 milyar dolarlık altın rezervi! Her yerden fışkırıyor ama çok büyük bir sıkıntı var

Neler çıkıyor neler! CHP'li vekilin arabasında rezalet yeni detaylar