AKİT MENÜ

Teknoloji

İnsan derisini taklit edecek yapay tüylü robot! Yapay kıllara sahip bir e-deri

Almanya'da Chemnitz Teknoloji Üniversitesi'nden araştırmacılar, gelecekte insanlar için deri değiştirme ve insansı robotlar için entegre yapay kıllara sahip bir e-deri geliştirmeye başladı.

2022-05-06 17:32:32

Bilim adamları, entegre yapay kıllara sahip elektronik cildin geliştirilmesinde büyük bir adım attılar. Daha önce elektronik cilt sistemleri geliştirilmiş olsa da, bunlar doğal dokunuşu algılama yeteneğinden yoksundu.

Araştırmanın yazarı Christian Becker şunları söyledi: "Yaklaşımımız, bir üretim sürecinde seri üretilebilen fonksiyonel sensör elemanlarının 3D'de hassas bir uzamsal düzenlemesine izin veriyor."

Tıpkı gerçek insan derisinde olduğu gibi tüylere dokunulduğunda, alttaki sensörler hareketi ve tam olarak geldiği yönü kaydedebilir.

Araştırmacılar, e-derinin gelecekte bir dizi önemli kullanım alanına sahip olabileceğine inanıyor. Örneğin, insanlar için bir deri değişimi olarak veya vücutta tıbbi sensörler geliştirmek için kullanılabilir. Alternatif olarak, insanlarla etkileşimleri algılayabilen daha gerçekçi insansı robotlara izin verebilir.

Yorumlara Git

Bu magandalık son bulsun artık! Cehaletin faturası minik Nisa’ya çıktı

Akit’in haberi ses getirdi! 60 milyonun hesabı sorulacak

Türkiye’den 694 milyon tonluk dev keşif! Ankara, Çin ile beklenirken ABD ile anlaştı

Bu yılın en beğenilen 10 otomobili açıklandı! 100 kişiden 93'ü hayran kaldı

Şişli’de rezitans yangını başladı!