AKİT MENÜ

Gündem

14 yıl önce aynı gün Sezer Cumhurbaşkanı adayı olmuştu!

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın, haddini aşarak iktidarı hedef almasına ve yargı vesayetine soyunmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Gazetemiz Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya da bugünkü yazısında Kılıç'ı sert bir dille eleştirdi ve ilginç bir ayrıntıya dikkat çekti: "Bundan 14 yıl önce bugün de, yani 25 Nisan 2000’de, dönemin Anayasa Mahkemesi Başkanı Ahmet Necdet Sezer; hem de 5 partinin ortak imzası ile Cumhurbaşkanlığı’na aday gösterilmişti!"

2014-04-26 12:35:36

Hasan Karakaya, "Haşim Bey 'Sezer’leşti' mi, yoksa 'Şener’leşti' mi?" başlığı altında yazıyor:

Ne ilginç değil mi?.. Dün 25 Nisan’dı ve Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, mahkemenin “52. kuruluş yılı” münasebetiyle, “CHP, MHP ve BDP’nin alkışladığı” hatta “Bizim görüşlerimizi yansıttı” dediği bir konuşma yaptı... 

Tamamen “siyasî” içerikli bir konuşma!..

İlginçlik şurada: Bundan “14 yıl önce bugün” de, yani 25 Nisan 2000’de, dönemin Anayasa Mahkemesi Başkanı Ahmet Necdet Sezer; hem de “5 partinin ortak imzası” ile“Cumhurbaşkanlığı’na aday” gösterilmişti!..

Haşim Kılıç’ın; “Sezer’in yolunda” olup-olmadığını bilmiyorum... Ama; “İstemem yan cebime koy” gibi bir tavır içinde olduğu açık!.. 

Ne var ki; “Sezer gibi” olmak isterken; “CHP’nin gazına” gelen Abdüllatif Şener gibi “ayazda” kalabileceğini de unutmasın!..

Yine de, Cumhurbaşkanlığı’na soyunmak, “en tabiî hakkı”dır!.. Ama, böyle  bir niyeti varsa; ilk önce “cübbe”sini çıkarması, “istifa” etmesi, ondan sonra siyasete soyunması gerekir!..

Unutmasın ki; “Erdoğan’a lâf yetiştirmek” için kullandığı salon, bir “siyasi miting meydanı”değildir!.. Çıkarsın cübbesini, çıksın “er meydanı”na!..

HASAN KARAKAYA / YENİ AKİT

 

Yorumlara Git

Göz göre göre çıkmamıştı: Ali Koç’un cebinden mi çıkacak Mourinho’nun cebinden mi? Kasıtlı bir girişim…

Bakan Yerlikaya’dan soruşturma iddialarına sert tepki: ‘Alçakça bir yalan’

Türkiye'den çok sert F-35 tepkisi: Bu kararı alırsanız isabetli olur

Türkiye'de 350 milyar dolarlık altın rezervi! Her yerden fışkırıyor ama çok büyük bir sıkıntı var

Neler çıkıyor neler! CHP'li vekilin arabasında rezalet yeni detaylar