AKİT MENÜ

Kadın - Aile

Zerdeçalı gözlerinin etrafına sürenler bir daha vazgeçmiyor! Sivilce, kırışıklık, morlukları ve şişlikleri yok ediyor!

Zerdeçal ayrıca güçlü anti-aging, antioksidan ve anti-inflamatuar özelliklere sahip güçlü bir baharattır. Zerdeçalın faydalarını saymakla bitiremeyiz. Vücudunuza faydalarını sadece yiyerek değil, aynı zamanda yüzünüze uygulayarak da görebilirsiniz.

2022-05-13 09:17:07

Zerdeçal, Hint mutfağında yaygın olarak kullanılan inanılmaz derecede sağlıklı bir baharattır. Farklı, benzersiz bir lezzet ve karakteristik rengin yanı sıra şaşırtıcı sağlık özellikleri de vardır.

Göz çevresindeki karanlık çevrelerden kurtulmak için, sivilce, kızarıklık, kırışıklık ve şişliklere en iyi doğal çare olan aşağıdaki tarifi yapabilirsiniz.

Morluklar nasıl kapatırlır? İşte doğal kür tarifi

Yüzünüzdeki sivilce, kızarıklık, kırışıklık ve şişlikleri yok edecektir. Bu etkileri kısa sürede görmeniz için harika bir maske tarifi var. İşte o maskenin tarifi:

Göz altı morluklarını açmak için zerdeçal maskesi tarifi

Malzemeler

1 bardak süt Yarım çay kaşığı öğütülmüş zerdeçal Çeyrek çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı bal Yarım çay kaşığı hindistancevizi yağı Ezilmiş 1 yeşil kakule Küçük 1 tarçın çubuğu

Hazırlanışı

Sütü ısıtın ve ardından kakule ile tarçını ekleyin. Sonra, zerdeçal, karabiber, bal ve hindistancevizi yağını ekleyin. Ocağa alın ve ısıtın. Buhar çıkana kadar karıştırmaya devam edin ancak dikkatli olun ve kaynatmayın. Tarçın çubuğu ve kakuleyi çıkartınca maskemiz hazır!

Zerdeçalın diğer faydaları

Alzheimer hastalığını önler Damar sertleşmesini önler Diyabeti kontrol altına alır Sindirimi kolaylaştırır Yaraları iyileştirir Karaciğeri temizler Ruh halinizi iyileştirir Kalbinizi korur

 

Yorumlara Git

Hafter'in adamından Türkiye ile Mısır arasındaki anlaşma sonrası ilginç çıkış: Talebimiz bu ayrılmalılar

Yolcunun yemeğinden öyle bir şey çıktı ki… Uçak acil iniş yaptı

Kahramanmaraş’ta korkunç anlar! İş makineleri bir anda toprak altında kaldı

Yiğit Bulut 'Savunma alanında çalışan bir dostuma sordum' diyerek korkutan haberi Türkiye'ye verdi

Katil İsrail’den Beyrut’a saldırı! Hizbullah’ın üst düzey komutanı öldürüldü