AKİT MENÜ

Gündem

'Ona yakıştıramadım'

Bülent Arınç Haşim Kılıç'ın sözlerini eleştirerek, "Hükümeti, Sayın Cumhurbaşkanımızı ayrı tutarsak, Başbakanımızı, bakanları hedef alan bir konuşma yapmasını ve ağır eleştirilerde bulunmasını, hatta saygısızlık içerecek cümleler kullanmasını doğrusu bildiğim ve tanıdığım Sayın Haşim Kılıç'a yakıştıramadım." diye konuştu.

2014-04-26 18:33:24

Bülent Arınç, Anayasa Mahkemesi 52. yıl dönümünde konuşma yapan Haşim Kılıç'ın sözlerini eleştirerek "O sözleri Haşim Kılıç'a yakıştıramadım, Bazı cümleler Başbakanımızı hedef aldı" dedi.

Arınç'ın açıklamalarından satırbaşları;

Siyasi kimlik kazandıran bir konuşma. Hukukçular siyasetçiyi hedef almamalı. Hukuçular siyasilerle didişmeden konuşmalı. Hükümeti, Sayın Cumhurbaşkanımızı ayrı tutarsak, Başbakanımızı, bakanları hedef alan bir konuşma yapmasını ve ağır eleştirilerde bulunmasını, hatta saygısızlık içerecek cümleler kullanmasını doğrusu bildiğim ve tanıdığım Sayın Haşim Kılıç'a yakıştıramadım. Burası bir yüksek yargı kurumudur ve her şeyin üstünde tartışılmaması, siyasetle karşı karşıya gelmemesi, birbirlerini hedef almaması, siyasetçilerin yapacağı veya sivil kişilerin yapacağı eleştiriler olursa bunları

da mahkeme olarak yargı kapsamı içerisinde değerlendirmesi gerekirdi. Ama kullanılan bazı cümleler var ki o cümleler doğrudan Sayın Başbakanımızı, Hükümetimizi hedef alan cümlelerdir, biz bunlara müstahak değiliz.

Bence o Anayasa Mahkemesi Başkanı sıfatıyla değil egosu incinmiş ve siyaset tarafından örselendiği için buna tepki göstermek isteyen bir kişi olarak konuşmasını yapmıştır. Ben bu gidişattan dönmesini tavsiye ederim.

Yorumlara Git

Göz göre göre çıkmamıştı: Ali Koç’un cebinden mi çıkacak Mourinho’nun cebinden mi? Kasıtlı bir girişim…

Bakan Yerlikaya’dan soruşturma iddialarına sert tepki: ‘Alçakça bir yalan’

Türkiye'den çok sert F-35 tepkisi: Bu kararı alırsanız isabetli olur

Türkiye'de 350 milyar dolarlık altın rezervi! Her yerden fışkırıyor ama çok büyük bir sıkıntı var

Neler çıkıyor neler! CHP'li vekilin arabasında rezalet yeni detaylar